IP-telefonie: stabiel, betrouwbaar én veelzijdig

Mobiliteit is de laatste jaren de trend in de zakelijke markt. Smartphones, laptops en apps hebben ervoor gezorgd dat we altijd en overal kunnen communiceren. Dat wil echter niet zeggen dat minder mobiele communicatieoplossingen, zoals IP-telefonie, nu per definitie waardeloos zijn. Integendeel zelfs: IP-telefonie biedt nog altijd veel zakelijke meerwaarde. 

Altijd bereikbaar met IP-telefonie 

Dankzij de smartphone zijn we altijd en overal bereikbaar. Tenminste, op voorwaarde dat het mobiele signaal sterk genoeg is. Binnenshuis en in buitengebieden kan een fatsoenlijke ontvangst nog weleens een uitdaging zijn. Bij IP-telefonie ben je niet afhankelijk van een mobiel signaal, maar verloopt spraak via een IP-verbinding. De verbinding is daardoor veel stabieler en betrouwbaarder.

Integratie met andere software 

Een tweede groot voordeel van IP-telefonie is de mogelijkheid tot koppeling met andere software. Denk aan integratie met crm-systemen, wat nu al door veel bedrijven wordt gebruikt. Deze koppeling maakt klantcontact veel efficiënter. Op het moment dat de klant belt worden zijn gegevens direct geopend, zodat je ze direct bij de hand hebt. Je kunt die gegevens bovendien al tijdens het gesprek aanvullen. Op die manier weet je zeker dat klantgegevens altijd up-to-date zijn én kun je daar sneller en beter op inspelen. Daardoor verbeter je je dienstverlening naar de klant. 

Optimaal bereikbaar door koppeling vast en mobiel 

Vaste en mobiele telefonie worden steeds vaker gecombineerd tot één oplossing. Deze samensmelting wordt ook wel vast-mobiel integratie (VaMo) genoemd. Je bent hierdoor bereikbaar op één nummer voor zowel vast als mobiel. Je profiteert dus enerzijds van de professionele uitstraling en anderzijds van de flexibiliteit van een mobiele telefoon.

Bovendien komen vastetelefoniefunctionaliteiten ‒ zoals verkorte kiesnummers en het opzetten van conference calls ‒ beschikbaar op je mobiele telefoon. Door deze combinatie beschik je dus meteen over een zeer efficiënte en klantgerichte totaaloplossing voor je zakelijke telecom.