ISDN stopt: let ook op PIN en alarm!

Vanaf 1 september 2019 stopt KPN met ISDN1 en ISDN2 lijnen. Deze verbindingen worden door veel bedrijven niet alleen gebruikt om te bellen, maar ook voor PIN en alarm oplossingen. Wacht niet te lang en stap tijdig over op een goed alternatief!

WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN ALS ISDN STOPT?

Je zult tijdig een alternatief voor zakelijke telefonie moeten kiezen, bijvoorbeeld door over te stappen naar hosted (VoIP) telefonie. Maak je net als veel andere bedrijven gebruik van PIN en/of een alarm via ISDN? Dan moet je met een paar belangrijke zaken rekening houden.

PIN

Gebruik je een PIN-oplossing via ISDN2 (of analoog via CCV/ Equens)? Een analoge of ISDN-verbinding kan geen snelle betalingsafhandeling garanderen. De Betaalvereniging Nederland adviseert om over te stappen naar IP-pinnen.

Dat kan als volgt. Sluit een overeenkomst af met een PIN-provideer. Je hebt de keuze uit 2 mogelijkheden:

Mobiel pinnen: via GPRS of 3G/4G, vaak op basis van een all-in prijs inclusief de kosten voor mobiel dataverbruik.

PIN-over-IP: via een vaste of wifi-internetverbinding. Dit vraagt om een internetverbinding met PIN-transport voor de beveiliging daarvan. Dit alternatief biedt de snelste verwerking en meest stabiele verbinding.

ALARM

Gebruik je een alarm via ISDN2 of een analoge verbinding? En stap je voor je zakelijke telefonie over naar VoIP? Dan kun je ook de alarmcentrale via internet ontsluiten.

Houd er rekening mee dat veel verzekeringsmaatschappijen eisen dat alarmmeldingen vanuit het systeem over een beveiligde (en gecertificeerde) verbinding naar de centrale worden doorgemeld.

Heb je recent een nieuwe alarmcentrale aangeschaft? Dan kun je waarschijnlijk gebruik maken van doormelding via internet. De centrale stuurt meldingen via internet door naar de meldkamer. Inclusief mobiele back-up, zodat ook uitval van de internetverbinding geen roet in het eten gooit. Hiervoor maakt het systeem gebruik van een mobiele SIM.

Tip: kijk ook eens naar de 247Alarm oplossing van HostedXL. Je alarmcentrale in de cloud!

ADVIES

Wil je deskundig advies over alternatieven voor ISDN? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Wij helpen je graag. Bel 088-633 1000.

Adviesgesprek inplannen?

Maak een afspraak met één van onze medewerkers voor een vrijblijvende kennismaking en adviesgesprek!