ISDN stopt. Stap nu over op VoIP!

KPN heeft aangekondigd, per 1 september 2019, te stoppen met de diensten voor ISDN 1/2 enkelvoudig, ISDN2 meervoudig en PSTN meervoudig. Deze traditionele diensten worden de komende jaren gemoderniseerd of vervangen door toekomstvaste alternatieven.

Traditionele telefonie

Van oudsher wordt er voor vaste telefonie in Nederland gebruik gemaakt van lijnen die verbonden zijn met een telefonie-platform. Deze traditionele telefoniediensten (analoge PSTN en digitale ISDN) verlopen via (lokale) telefoniecentrales en het telefonie-platform van KPN.

Het aantal gebruikers van deze traditionele telefoniediensten (ISDN/PSTN) neemt de laatste jaren sterk af. Daarom gaat KPN de enkelvoudige PSTN dienst moderniseren op basis van landelijke IP infrastructuur, waardoor gebruikers deze functionaliteit kunnen blijven gebruiken.

Bedrijven die gebruik maken van het digitale enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN zullen de komende tijd moeten overgaan naar op breedband gebaseerde telefonie oplossingen, die al geruime tijd een bewezen alternatief zijn. Hiermee kunnen naast telefonie ook oplossingen als pinnen en beveiliging worden geboden. Bovendien stelt de breedband technologie de gebruiker in staat om verschillende diensten veelal voordeliger te combineren over één aansluiting.

Voordelen VoIP

Met VoIP profiteert je bedrijf onder andere van de volgende voordelen:

  • Kostenbesparing op gespreks- en abonnementskosten;
  • Betere bereikbaarheid, op kantoor en onderweg;
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid;
  • Hoge betrouwbaarheid;
  • Vaste maandelijkse kosten.

 

Overstappen

September 2019 lijkt nu nog ver weg, maar wacht niet te lang met het nemen van de benodigde maatregelen. Een goede telefonische bereikbaarheid is tenslotte essentieel voor je bedrijf. Laat je nu alvast adviseren over de alternatieven, zoals bijvoorbeeld overstappen op VoIP. Dat kan met behoud van de huidige telefonie-apparatuur, maar ook met een volledige overstap naar cloud telefonie.

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en begeleiden de migratie zodat je zonder zorgen kunt overstappen naar een nieuwe toekomstvaste infrastructuur. Meer informatie of een adviesgesprek? Bel 088-633 1000!

Direct een afspraak maken?