Bespaar kosten met vast-mobiel integratie

Vast-mobiel integratie maakt medewerkers niet alleen een stuk mobieler en productiever, ook kan het een flinke kostenbesparing opleveren.

Mobiliteit als pijler van het bedrijfsleven

Mobiliteit is uitgegroeid tot een van de pijlers van het moderne bedrijfsleven. Smartphones, tablets, desktop-pc’s en andere devices vormen vandaag de dag schakels van zakelijke infrastructuren die zijn ontwikkeld met de mobiele medewerker in gedachten. Draadloze technologie en razendsnelle internetverbindingen hebben ervoor gezorgd dat medewerkers ook als zij daar niet aanwezig zijn over volledige kantoorfunctionaliteiten beschikken. Het resultaat? Een hogere productiviteit en klanttevredenheid.

Vast-mobiel: wel de lusten, niet de lasten

Een belangrijk onderdeel van mobiel werken is vast-mobiel integratie. Dit betekent in feite dat vaste en mobiele telefonie met elkaar worden gecombineerd tot één integrale communicatieoplossing. Hierdoor profiteert de gebruiker van het beste van twee werelden: zo zijn medewerkers zonder vorm van onderbreking bereikbaar via een enkel nummer en op een enkel device. Vast-mobiel integratie vergroot echter niet alleen de bereikbaarheid en productiviteit van medewerkers, ook kan er een flinke kostenbesparing worden gerealiseerd.

Groter bereik, lagere kosten

Bij vast-mobiel integratie verhuist de volledige telefooncentrale naar de cloud van, bijvoorbeeld, een extern datacenter. Hierdoor vervallen de kosten voor aanschaf en onderhoud van ´vaste´ hardware. Doordat telefonie volledig via internet verloopt heeft de organisatie niet langer te maken met dure gesprekskosten over de vaste lijn. Medewerkers die zich binnen het bereik van het bedrijfsnetwerk bevinden bellen automatisch via WiFi, waardoor gesprekken via het vaste telefonienetwerk lopen in plaats van de mobiele bundel. Dit betekent tevens dat de organisatie voortaan maar één factuur ontvangt voor alle telefoniegerelateerde kosten. Wel zo makkelijk voor de administratieafdeling.

Vast-mobiel integratie maakt telefonie flexibeler

Bijkomende voordelen van vast-mobiel integratie zijn dat deze oplossingen flexibel en eenvoudig op of af te schalen zijn zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Doordat alle verkeer via één nummer en één device loopt krijgt de smartphone dezelfde functionaliteiten als een vaste telefoon. Men kan zelfs conference calls opzetten en de bereikbaarheidsstatus van anderen zien. Dit maakt vast-mobiel integratie een zeer interessante oplossing voor de MKB’er die bereikbaarheid en kostenefficiëntie hoog in het vaandel heeft staan.