KPN stopt met ISDN1/2 en meervoudig PSTN

KPN heeft aangekondigd, per 1 september 2019, te stoppen met de diensten voor ISDN1/2 enkelvoudig, ISDN2 meervoudig en PSTN meervoudig. Deze traditionele diensten worden de komende jaren gemoderniseerd of vervangen door toekomstvaste alternatieven.

Innovatie 

In het kader van innovatie, veranderende klantwensen en een markt voor vaste telefonie die al grotendeels is overgegaan naar bellen via internet (VOIP), doet KPN de komende jaren een aantal aanpassingen aan in het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN/ ISDN).

Per 1 september 2019 worden diverse PSTN- en ISDN-diensten beëindigd:

  • ISDN1/2 enkelvoudig
  • ISDN2 meervoudig
  • PSTN meervoudig

Traditionele telefonie

Van oudsher wordt er voor vaste telefonie in Nederland gebruik gemaakt van lijnen die verbonden zijn met een telefonie-platform. Deze traditionele telefoniediensten (analoge PSTN en digitale ISDN) verlopen via (lokale) telefoniecentrales en het telefonie-platform van KPN.

Het aantal gebruikers van deze traditionele telefoniediensten (ISDN/PSTN) neemt de laatste jaren sterk af. Daarom gaat KPN de enkelvoudige PSTN dienst moderniseren op basis van KPN's landelijke IP infrastructuur, waardoor gebruikers deze functionaliteit kunnen blijven gebruiken.

Klanten van KPN die gebruik maken van het digitale enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN zullen de komende jaren moeten overgaan naar op breedband gebaseerde telefonie oplossingen, die al geruime tijd een bewezen alternatief zijn.

Hiermee kunnen naast telefonie ook oplossingen als pinnen en beveiliging worden geboden. Bovendien stelt de breedband technologie de gebruiker in staat om verschillende diensten veelal voordeliger te combineren over één aansluiting.

Zorgeloos overstappen

Wacht niet langer en stap nu over op een IP telefonie-oplossing. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en begeleiden de migratie zodat je zonder zorgen kunt overstappen naar een nieuwe toekomstvaste infrastructuur.