NEMESYS wint aanbesteding COA

NEMESYS heeft, middels een onderhandse aanbesteding, de opdracht gekregen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor het beheer en onderhoud van het Alcatel-Lucent Enterprise telefonie platform. De omgeving bestaat uit ruim 150 locaties met in totaal ongeveer 6.000 aansluitingen.

Onderhandse aanbesteding Beheer en Onderhoud

Het COA was middels een onderhandse aanbestedingsprocedure op zoek naar een leverancier voor het beheer, preventief en correctief onderhoud op het bestaande Alcatel-Lucent Enterprise telefonie platform van het COA.

Telefonie naar een hoger platform brengen betekent voor het COA een integratie van communicatie voorzieningen, veelal in de markt vertaald naar Unified Communication (UC), aangeboden aan de medewerker die tijd- plaats- en device onafhankelijk wil werken. De grenzen tussen op het werk, onderweg en thuis vervagen als het gaat om bereikbaar zijn en worden. Een logische stap hierbij is het beschikbaar zijn van diensten op het device dat de medewerker op dat moment voorhanden heeft. Om de ingezette ontwikkeling door te zetten dienen de huidige telefooncentrales in stand gehouden te worden. Hiervoor zijn adequaat en deskundig beheer, preventief en correctief onderhoud belangrijke voorwaarden.

150 locaties, 6.000 toestellen

Momenteel telt het COA ruim 150 locaties. In totaal zijn op de COA locaties circa 6.000 toestellen en circa 300 analoge aansluitingen actief. Doordat het COA sterk afhankelijk is van het aantal vreemdelingen dat in Nederland asiel aanvraagt, zal het aantal COA locaties meebewegen met de fluctuatie van de instroom.

Over COA

COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Zij zijn verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en begeleiden hen naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Zij huisvesten en begeleiden op een professionele manier mensen in een kwetsbare positie in een veilige en leefbare omgeving, zodat het opvangen van vreemdelingen voor politiek en samenleving beheersbaar blijft en kan worden verantwoord. Kijk voor meer informatie op www.coa.nl.

Over NEMESYS

NEMESYS is een fullservice system integrator voor de zakelijke markt. NEMESYS levert, al sinds 1990, betrouwbare communicatie oplossingen en is gespecialiseerd in (hosted) telefonie, VoIP, mobiele telefonie, contactcenters, unified communications, IT-infra en -beveiliging. Tot de opdrachtgevers behoren o.a. overheidsinstellingen, transport, dienstverlening, industrie en onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.nemesys.nl.