Private Cloud Skype voor CSG Calvijn

NEMESYS heeft de opdracht gekregen van Christelijke Scholengemeenschap Calvijn voor het inrichten van een Private Cloud Skype oplossing.

Migratie van Lync naar Skype

Het gaat hierbij om een migratie van de huidige Microsoft Lync omgeving naar Skype for Business. Deze oplossing wordt geïnstalleerd in het datacenter van CSG Calvijn en op basis van een Audiocodes gateway hebben alle vestigingen toegang tot het communicatieplatform.

De migratie zorgt o.a. voor: een verbetering van kwaliteit en bereikbaarheid, meer mobiliteit voor mobiele gebruikers en meer gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers. Kortom een modern communicatieplatform waar CSG Calvijn de komende jaren mee vooruit kan.

CSG Calvijn

Calvijn is een brede christelijke scholengemeenschap met 7 vestigingen, 5 in Rotterdam en 2 in Barendrecht. Verspreid over deze vestigingen worden de opleidingen vwo (gymnasium en atheneum), havo en vmbo/mavo verzorgd. CSG Calvijn bouwt aan een professionele organisatie, waarbij kwalitatief goed onderwijs voor leerlingen en een uitdagend werkklimaat voor medewerkers hand in hand gaan. In totaal heeft Calvijn ongeveer 4.500 leerlingen en 400 medewerkers.

Skype for Business

De moderne communicatietechnologie heeft ook het onderwijs veel te bieden. Unified Communications-oplossingen, zoals Skype for Business, kunnen zorgen voor plaats- en tijdonafhankelijk onderwijs. Contact leggen met docenten, studenten en medewerkers is makkelijker dan voorheen. Een groot voordeel in tijden van internationalisering in het onderwijs. Naast het makkelijker communiceren is de integratie met andere Microsoft-applicaties, zoals Office 365, een pluspunt.

Communicatie moet vandaag de dag steeds sneller en directer. Persoonlijke productiviteit speelt hierbij ook een grote rol. Indirecte communicatiemiddelen zoals voicemail of e-mail voldoen niet meer aan de standaarden van deze tijd. Tegenwoordig is er meer behoefte aan directe feedback, waarvoor Skype for Business een uitkomst kan bieden.