Skype for Business vervangt steeds vaker traditionele PBX-systemen

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun bestaande PBX-systemen – die gebruikt worden voor telefonie – te vervangen door Skype for Business. De keuze is meer dan logisch: de kosten zijn lager en de communicatievoordelen zijn legio. 

Skype for Business is de zakelijke variant van Skype. Veel consumenten gebruiken deze app op hun smartphone of pc om met elkaar over de hele wereld te communiceren. Maar ook zakelijke gebruikers ervaren grote voordelen van Skype for Business. Door de directe vorm van communiceren kunnen zaken snel worden afgestemd. 

Lagere kosten door VoIP-technologie

In vergelijking met traditionele telefonie is het gebruik van Skype for Business een stuk goedkoper. Alle gesprekken lopen via het internet (Voice over IP). Er hoeft dus geen fysieke telefoniehardware op locatie te staan en te worden onderhouden. Daarnaast maakt het niet uit of de persoon met wie wordt gebeld in een pand verderop of aan de andere kant van de wereld zit. Bij traditionele (PBX-)telefonie lopen de kosten hiervan al snel hoog op. 

Unified Communications voor slimmer communiceren

Skype voor Bedrijven is zakelijk dus vrijwel niet meer weg te denken. Skype is een zogeheten Unified Communications-app. Dat wil zeggen dat er diverse vormen van communicatie samenkomen in één omgeving. Zo kan er worden gebeld, kunnen videogesprekken worden gevoerd, kan er gechat worden en ook het scherm kan gedeeld worden. Alles om de samenwerking te verbeteren, ongeacht waar men zich begeeft. 

Naast een te downloaden en lokaal te installeren versie van Skype voor Bedrijven, is er ook een virtuele cloudvariant. Mits de onderliggende netwerkinfrastructuur snel genoeg is, biedt het de IT-afdeling grote voordelen. 

Virtualisatie is IT-vriendelijk

Wanneer Skype for Business draait als gevirtualiseerde app (in de cloud) zijn de voordelen voor de IT-afdeling groot. Op deze manier draait er ‒overal ‒ maar één versie. Daarnaast is de veiligheid beter; er worden geen lokale (log)bestanden meer opgeslagen op het apparaat van de gebruiker. Er zijn malwarevarianten bekend die specifiek gericht zijn op het achterhalen van deze logbestanden. 

De performance is wel belangrijk bij een gevirtualiseerde app. Het netwerk moet goede prestaties leveren, zodat gebruikers geen vertraging ervaren. Dit komt de gebruikerservaring niet ten goede en mensen zullen minder snel Skype gaan gebruiken.