Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug!

Je moet er natuurlijk niet aan denken je smartphone te verliezen. Het is een belangrijk onderdeel van je bereikbaarheid, en er staat veel data op. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Met deze tips spoor je je Android- of iPhone-toestel snel op. 

Je Android-toestel terugvinden 

Om je Android-toestel terug te kunnen vinden is het van belang dat de functie “Vind mijn apparaat” en op je Google-account staan ingeschakeld. Zodra deze functies zijn ingeschakeld is het mogelijk om je telefoon terug te vinden.

Ga naar de Zoek mijn telefoon-pagina op Google en log in met je Google-account. Selecteer het toestel. Op de kaart is nu te zien waar je telefoon is of wat de laatst bekende locatie was.

Er zijn verschillende opties waar je nu uit kunt kiezen:

  • Geluid afspelen: het toestel gaat geluid maken ook wanneer het op “Stil” staat. 
  • Beveiligen: het toestel wordt vergrendeld en uitgelogd van je Google-account
  • Wissen: alle content wordt verwijderd van je toestel.

 

Je iPhone terugvinden 

Om ervoor te zorgen dat je je iPhone kunt opsporen moet eerst de “Zoek mijn iPhone”-functie aanstaan. Wanneer deze functie is ingeschakeld, is het mogelijk om je telefoon terug te vinden.

Log in op je iCloud en selecteer je iPhone. Wanneer je een groene stip ziet betekent dit dat je iPhone online is. Je kunt dan ook de tijd zien wanneer deze voor het laatst gelokaliseerd is. Maar is de stip grijs, dan betekent dit dat je iPhone offline is en kun je de tijd zien wanneer deze voor het laatst online was. Stel de locatie van je iPhone vast door in te zoomen op de kaart. 

Maak altijd een back-up

Het is natuurlijk altijd slim om een back-up te maken van je telefoon. Stel je raakt je telefoon kwijt en je kunt hem niet meer vinden, dan heb je in ieder geval al je foto’s, berichten en belangrijke documenten nog.