Trends voor telefonie in 2018

Bellen is bellen. Toch? Welnee! Je zou het misschien niet denken, maar zakelijke telefonie is continu in beweging. NEMESYS zet de ontwikkelingen voor 2018 voor je op een rijtje. 

1. ISDN verdwijnt

KPN heeft aangekondigd dat uiterlijk in 2019 alle ISDN2-aansluitingen zullen verdwijnen en daarmee maakt het bedrijf in 2018 al een start. Heb jij nog een ISDN2-aansluiting? Dan is het belangrijk om nu al stappen te ondernemen, zodat je op tijd de overstap kunt maken. Dat voorkomt dat je met je neus op de feiten gedrukt wordt en opeens gedwongen wordt snel een keuze te maken.

2. Mobiel, tenzij…

Bij veel MKB-bedrijven én de overheid is het al de norm: mobiel, tenzij… Dat houdt in dat je nog maar op weinig bureaus een vaste telefoon aantreft en dat steeds meer wordt gewerkt met de mobiele telefoon. Met de komst van handige apps, waarmee je bijvoorbeeld doorschakelingen of bezetmeldingen kunt instellen, is een vaste telefoon vaak niet eens meer nodig.

3. Hosted telefonie

Door over te stappen van een fysieke telefooncentrale naar een telefonie-oplossing in de cloud – ook wel hosted telefonie genoemd – combineer je kostenbesparing met gebruiksgemak. Je hoeft niet meer te investeren in een telefooncentrale, maar betaalt een vast bedrag per gebruiker per jaar.

Daarnaast is hosted telefonie perfect te combineren met trend 2: mobiel, tenzij… Je kunt met hosted telefonie namelijk zowel je vaste als je mobiele nummer op je mobiele telefoon laten uitkomen. Zo ben je optimaal bereikbaar!

Meer weten? 

Wil je meer weten over de trends op het gebied van telefonie voor 2018? Neem gerust contact op met NEMESYS. We vertellen je graag alles over de diverse mogelijkheden voor zakelijke telefonie en we zorgen ervoor dat jij volgend jaar goed bereikbaar bent tegen een aantrekkelijke prijs!