Unified Communications past bij de moderne werkplek

Digitalisering en mobiel werken hebben onze manier van communiceren flink veranderd. We zijn al lang niet meer gebonden aan een vaste werkplek. Dat vraagt om communicatiemiddelen die net zo flexibel zijn als wij. Unified Communications biedt antwoord op deze ontwikkelingen. Een aantal voorbeelden van UC die de perfecte oplossing vormen voor de moderne werkplek.

Veel meer flexibiliteit 

UC-oplossingen bundelen diverse communicatiemogelijkheden in één interface. Denk aan bellen, chat, e-mail, bestanden delen en videovergaderen. Dat betekent dat je altijd kunt communiceren op een manier die past bij de situatie. Als een collega telefonisch in gesprek is kun je hem een chatbericht sturen. De boodschap komt dan toch aan en onnodige contactmomenten worden voorkomen. Dat maakt zakelijke communicatie direct een stuk efficiënter. 

Betere bereikbaarheid 

Een voorwaarde bij mobiel werken is dat we altijd net zo bereikbaar zijn als op kantoor. UC vormt het antwoord op deze kwestie. UC werkt namelijk in de cloud, waardoor de oplossing kan worden gebruikt op je laptop, tablet en smartphone. Dat betekent dat je altijd kunt communiceren, waar je je ook bevindt. Op die manier verbeter je eenvoudig je bereikbaarheid. 

Bereikbaar via één nummer 

Met Unified Communications ben je bereikbaar op één nummer voor zowel vast als mobiel. Als je weggaat van kantoor kun je je vaste lijn doorschakelen naar je mobiel. Je klanten kunnen je dus altijd bereiken via je vaste zakelijke nummer. Dat staat professioneel, en tegelijkertijd ben je veel bereikbaarder. 

Altijd functioneel 

De meeste UC-oplossingen kunnen worden afgenomen tegen een vast bedrag per maand. In dat bedrag zijn alle kosten inbegrepen, ook onderhoud. Achter de schermen zorgt de provider van de dienst ervoor dat de oplossing altijd veilig en functioneel is. Dat gebeurt door middel van periodieke software- en securityupdates. Daardoor ben je verzekerd van een oplossing die gewoon goed werkt. Zelf heb je bovendien geen omkijken naar zaken als beheer. 

Verbeterde samenwerking met collega’s 

Samenwerken wordt met UC een stuk makkelijker en effectiever. Dankzij de videovergaderfunctie kun je eenvoudig meetings houden met collega’s en projectgroepen die zich elders bevinden. Tijdens de meetings kun je bestanden delen, zoals notulen of andere documentatie. Je hoeft dus niet langer op één locatie te zijn om samen te werken.