Unified Communications verbetert je productiviteit en bereikbaarheid

Unified Communications (UC) combineert diverse communicatievormen in één app. Denk aan bellen, chat, e-mail en videovergaderen. En dat biedt veel zakelijke meerwaarde. Dit zijn 5 voordelen van het gebruiken van UC-oplossingen binnen je organisatie. 

1. Ondersteuning voor mobiel werken 

UC-oplossingen bieden veel voordelen voor de mobiele gebruiker en zijn daarom ook onmisbaar om succesvol mobiel te kunnen werken. UC-oplossingen kunnen gebruikt worden op laptops, tablets en smartphones met internetverbinding. Zo ben je als gebruiker overal in staat te communiceren.

2. Flexibelere communicatie 

UC biedt de mogelijkheid om te communiceren op een manier die bij de situatie past. Is je collega bijvoorbeeld telefonisch in gesprek, dan kun je ervoor kiezen om een chatbericht achter te laten of een e-mail te sturen. Zo komt de boodschap toch aan en kan er sneller gereageerd worden op verzoeken.

3. Betere bereikbaarheid 

Doordat je met UC op verschillende manieren kunt communiceren wordt je bereikbaarheid vergroot. De provider van de dienst voert automatisch updates door die de oplossing veilig en functioneel houden. Hierdoor blijft de bereikbaarheid van medewerkers overal en altijd optimaal.

4. Besparing op operationele kosten 

UC levert op verschillende manieren besparingen op. Doordat de oplossing volledig gebruikmaakt van internet heb je te maken met lagere belkosten. Onderhoud en gebruik van de vaste telefoonlijn wordt immers ontzien. Ook kan het leiden tot lagere mobiele kosten. UC maakt het mogelijk mobiel te werken. In combinatie met passende hardware kun je daardoor ook besparen op vaste werkplekken en reiskosten. 

5. Optimaal samenwerken 

UC maakt samenwerken op afstand een stuk eenvoudiger en efficiënter. Door de videovergaderfunctionaliteit is er geen vaste vergaderplek meer nodig. Ook kunnen projectbestanden verstuurd worden tijdens de vergadering. Deze grotere bereikbaarheid en zowel veelzijdige als flexibele mogelijkheden zorgen ervoor dat er effectiever gewerkt kan worden, ongeacht locatie. Dit draagt bij aan de algehele productiviteit.