Van ISDN naar internet

Het overkomt de beste: eerst de ene collega niet aan de lijn krijgen, en dan de andere weer niet. Werkt jouw bedrijf nog met ISDN? Help je collega’s beter samen te werken en geef ze VoIP! Want met de overstap van ISDN naar VoIP ontstaat ineens een schat aan mogelijkheden. Bovendien stopt ISDN per september 2019. 

VoIP staat voor Voice over IP, oftewel telefonie over internet. De afgelopen jaren kozen al steeds meer bedrijven voor Hosted VoIP – de cloudvariant – en namen afscheid van hun oude ISDN-lijnen. Niet zo vreemd, want naast meer functionaliteiten om eenvoudiger samen te werken met collega’s, zijn er meer voordelen. Zo kan Hosted VoIP bijvoorbeeld wel de explosief gegroeide voice-kanalen en datastromen aan. Dat maakt het ook meteen tot het meest logische alternatief voor ISDN, zeker nu deze dienst per september 2019 stopt. 

Voordeel 1: Altijd up-to-date 

Je hebt altijd up-to-date technologie tot je beschikking en hoeft niet meer te investeren in een telefooncentrale. Digitale telefonie, of telefonie via de cloud, betekent dat je de oude ISDN-centrale de deur uit kunt zetten, inclusief het noodzakelijke onderhoud en beheer. De telefooncentrale staat nu in één van onze datacenters. Wij zorgen voor alle updates en vervanging. En je hebt zelf de handen vrij voor meer strategische zaken. 

Voordeel 2: Flexibel en schaalbaar 

Als een echte cloudoplossing is VoIP flexibel en schaalbaar in te zetten. Je hoeft zelf geen extra hardware aan te schaffen. Je vinkt eenvoudig aan dat je (tijdelijk) meer capaciteit nodig hebt. Dat betekent ook een veel lagere total cost of ownership (TCO): van lagere beheers- tot minder onderhoudskosten. 

Voordeel 3: Beter bereikbaar 

Je krijgt veel meer controle over de bereikbaarheid. Op afstand de telefoontjes van de ene vestiging doorzetten naar de andere, bijvoorbeeld. Of na sluiting de vaste telefoon online doorschakelen naar de mobiel van een collega met nachtdienst. Op de eigen vestiging of elders. Al deze nieuwe functionaliteiten beheer je via een eenvoudig cloudportal. 

Voordeel 4: Integratie met businessapplicaties 

Doordat je telefonie nu kunt integreren met businessapplicaties, is samenwerken een stuk eenvoudiger geworden. Videoconferencing, collega’s er even telefonisch bijhalen, al bellend samen een document bijwerken – het kan mobiel, met een vaste telefoon of met een headset aan de desktop. Onderweg en op locatie. Dat levert je bedrijf nieuwe kansen op én tevreden medewerkers. 

Voordeel 5: De provider zorgt voor security 

Met een cloudoplossing ben je beter beveiligd en heb je de privacy goed georganiseerd. Onze datacenters voldoen aan de hoogste beveiligings- en beschermingsnormen. Een prettig idee, zeker nu cybercriminelen listiger worden en de privacyregelgeving strenger. Vertrouw op onze certificeringen en maak het je bedrijf makkelijker om aan regelgeving als de AVG te voldoen.