Vast-mobiel integratie als antwoord op bereikbaarheidsvraagstuk

Steeds meer bedrijven staan mobiel werken toe. Hierdoor kunnen medewerkers bijvoorbeeld zelf bepalen op welk tijdstip zij werken en vanaf welke locatie. Files kunnen hierdoor ontweken worden en werk kan beter gecombineerd worden met privé. Bedrijven stellen vaak wel de voorwaarde dat medewerkers goed bereikbaar blijven. Ze verschaffen daarom steeds vaker mobiele telefoons aan hun medewerkers. Dit zorgt echter wel voor een grote diversiteit aan telefoonlijnen, wat ten koste gaat van het overzicht. Een vast-mobiel integratie oplossing biedt hierin uitkomst.

Medewerkers veeleisend qua functionaliteiten

Onderzoeksbureau Multiscope deed onderzoek naar de behoefte van zakelijke mobielgebruikers. Zij ondervroegen 355 gebruikers van communicatie-/telefoniediensten in het MKB naar hun voorkeuren bij persoonlijke bereikbaarheid. Hieruit blijkt dat medewerkers het belangrijk vinden om zelf hun beschikbaarheid te kunnen instellen en te kunnen bepalen wanneer oproepen binnenkomen.

Daarnaast hebben zij behoefte aan het doorschakelen van een vast nummer naar een mobiele telefoon en het doorschaken van oproepen tijdens vergaderingen. Medewerkers vinden het ook fijn dat een oproep na enkele keren over te zijn gegaan automatisch wordt doorgeschakeld naar een ander nummer. Als laatste gaven veel respondenten aan het handig te vinden een toestel te hebben dat zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden. Het mag duidelijk zijn dat de gebruiker van nu een uitgebreid eisenpakket heeft wat betreft persoonlijke bereikbaarheid. 

Vast-mobiel integratie dient werkgever én medewerker

Een vast-mobiel integratie oplossing biedt een antwoord op dit diverse bereikbaarheidsvraagstuk. Medewerkers zijn beter bereikbaar via één nummer voor zowel een vast als een mobiel toestel. Het doorschakelen van het vaste nummer naar mobiel is dus niet meer noodzakelijk. Daarnaast krijgt de smartphone door deze oplossing nieuwe functionaliteiten, zoals het doorschakelen en de inzet van huntgroepen.

Voor de werkgever is de goede bereikbaarheid van zijn medewerkers niet het enige voordeel. Als medewerkers binnen het netwerk van het bedrijf aanwezig zijn, dan schakelt de mobiele telefoon over op het wifi-netwerk. Hierdoor wordt er via het bedrijfsnetwerk gebeld en worden er geen (duurdere) belminuten verbruikt. Kortom, vast-mobiel integratie is een uitkomst voor werkgever én medewerker.