Vast-mobiel integratie: dé oplossing voor de mobiele werker

Mobiel werken wordt steeds populairder. Dat is natuurlijk niets nieuws. Het succes van deze werkwijze wordt voor een groot deel bepaald door de invulling van de werkplek. De juiste tools helpen een mobiele medewerker om het optimale uit de werkdag te halen. Vast-mobiel integratie (VaMo) speelt daarin een belangrijke rol. Dat zit als volgt.

Eén nummer voor vast en mobiel 

De tijd dat je op kantoor moest zijn om bereikbaar te zijn voor je klanten en collega’s is al even voorbij. Dankzij de mobiele telefoon behoort deze problematiek voorgoed tot het verleden. VaMo vormt ‒ letterlijk ‒ de verbindende schakel tussen vast en mobiel. Hiermee ben je bereikbaar op één vast zakelijk nummer. Als je gebeld wordt neem je die oproep dus net zo makkelijk op je mobiele telefoon aan. Zo ben je altijd bereikbaar, waar je je ook bevindt. 

Perfect voor de mobiele werker 

Met VaMo ben je altijd bereikbaar op het device dat je vrijwel altijd bij je hebt: je mobiele telefoon. Dat stelt je in staat te werken wanneer je wilt, zoals thuis of op locatie. Ook als je vaak onderweg bent, zoals naar klanten, is VaMo natuurlijk een uitkomst. Daardoor word je een stuk flexibeler. Ondertussen zorgt mobiel werken ervoor dat je een betere werk-privébalans ervaart en productiever bent. Kortom, VaMo kan een belangrijk bijdrage leveren aan het succes van organisaties. 

Kostenefficiënte oplossing

VaMo kan ook nog eens leiden tot een besparing op operationele kosten. Voor het gebruik ervan is een vaste lijn niet per se nodig. VaMo kan ook worden ingezet via een app of als onderdeel van een hosted telefoniecentrale. Hierbij verloopt al het spraakverkeer via internet.

Bevind je je binnen het wifi-netwerk van de organisatie? Dan bel je zelf vrijwel gratis. Kosten voor het gebruik, beheer en onderhoud van de vaste lijn komen daardoor te vervallen. Dat kan al snel leiden tot een fikse besparing. 

Nog meer mogelijkheden met hosted telefonie 

Door VaMo te integreren met hosted telefonie worden de mogelijkheden nog eens uitgebreider. Hierbij breng je namelijk je vaste en mobiele oplossing onder in een enkele centrale in de cloud. Dat biedt een hoop administratief gemak en overzicht. Je profiteert hierbij zelfs van nog meer functionaliteiten op je mobiele telefoon.