Vaste telefoon nog altijd populair

Het is een feit dat we steeds vaker mobiel bellen: met collega’s, met klanten, met partners. Professionals werken op meerdere locaties en willen overal bereikbaar blijven. Eens; de smartphone maakt dat mogelijk. Toch is de vaste ‘bureautelefoon’ niet toe aan pensioen. Sterker nog: menig gebruiker zweert nog altijd bij het bellen via hun vaste toestel.

De voordelen van een vaste telefoon 

Vaste telefonie en vaste telefoons hebben zeker hun voordelen. Om een goede bereikbaarheid van de dienstverlening te waarborgen is vaste telefonie een essentieel ICT-onderdeel. Een aantal voordelen van vaste telefonie:

  • De kwaliteit van de vaste telefoonverbinding is nagenoeg altijd goed. Bij mobiele telefonie wil dit – zeker in sommige bedrijfspanden – nogal eens te wensen overlaten.
  • Het gebruik van het vaste toestel is laagdrempelig. Even de hoorn oppakken, een aantal toetsen indrukken om snel een collega, afdeling of de receptie te spreken, menig zakelijk gebruiker waardeert dit gemak. 
  • Vaste telefonie kan worden geïntegreerd met CRM- of ERP-oplossingen. Zo kunnen telefoongesprekken eenvoudig gelogd worden, kan een gesprek vanuit het programma worden gestart en verschijnen direct de klantgegevens als een inkomend nummer herkend wordt. 
  • Een vast toestel zit niet vast aan één telefoonnummer. Gebruikers kunnen inloggen met hun persoonlijke code of nummer zodat zij op dat toestel te bereiken zijn. 

Combineer vast en mobiel 

Uiteraard biedt de mobiele telefoon uitkomst in vele gevallen. Ook de jongere generatie medewerkers zal hun voorkeur richting de smartphone hebben. Om aan de wensen van alle gebruikers tegemoet te komen is het raadzaam vaste en mobiele telefonie te combineren met een zogeheten vast-mobiel integratie.

Daarmee zijn gebruikers via hun vaste nummer bereikbaar op vaste telefoon én smartphone. Zo hoeft er nooit meer een gesprek gemist te worden. Daarnaast kan er mobiel uitgebeld worden met het vaste nummer, zodat de professionele uitstraling van een vast nummer gewaarborgd blijft.