5 voordelen van Unified Communications

Unified Communications (UC) is door de jaren heen steeds populairder geworden bij bedrijven. UC-oplossingen brengen verschillende communicatievormen onder in één interface, die op ieder mobiel device kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van bellen, chat, e-mail en videovergaderen. 5 voordelen van UC-oplossingen in de zakelijke praktijk. 

1. Ondersteuning voor mobiel werken 

Om succesvol mobiel te kunnen werken zijn een aantal zaken onmisbaar. UC-oplossingen horen daar absoluut bij. Die kunnen worden gebruikt op laptops, tablets en smartphones met een internetverbinding. Dit zorgt ervoor dat UC-oplossingen gebruikers in staat stellen overal te communiceren. Vanzelfsprekend biedt dit veel voordeel voor de mobiele gebruiker. 

2. Flexibelere communicatie 

UC- oplossingen bieden gebruikers de keuze uit meerdere communicatievormen. De gebruiker kan dus communiceren op een manier die past bij de situatie. Is een zakelijk contact of collega telefonisch in gesprek? Dan loont het om een chatberichtje achter te laten of e-mail te sturen. Hierdoor komt de boodschap toch aan en kan er sneller op verzoeken worden gereageerd. 

3. Betere bereikbaarheid 

Vast-mobiel integratie is in vrijwel alle gevallen onderdeel van een UC-oplossing. Hiermee zijn medewerkers via één nummer bereikbaar op zowel vast als mobiel. Hierdoor zijn zij altijd en overal bereikbaar. Doordat UC-oplossingen worden afgenomen via een provider profiteren bedrijven van automatische updates. Hierdoor blijft de oplossing functioneel en veilig. Bereikbaarheid blijft hierdoor optimaal. 

4. Lagere operationele kosten 

UC-oplossingen lopen volledig online. Hierdoor komen kosten voor gebruik en onderhoud van de vaste telefoonlijn te vervallen. Dat levert een flinke kostenbesparing op. IP-telefonie zorgt daarnaast voor fors lagere mobiele belkosten. Als onderdeel van de mobiele werkplek vermindert UC de noodzaak voor vaste werkplekken. Daarnaast kan er ook een flinke besparing worden gerealiseerd op reiskosten. 

5. Efficiënter samenwerken 

De videovergaderfunctionaliteit zorgt ervoor dat samenwerken op afstand een stuk eenvoudiger wordt. Er is immers geen vaste vergaderplek meer nodig om elkaar toch te spreken. Vanuit dezelfde interface kunnen projectbestanden naar elkaar worden verstuurd terwijl de vergadering plaatsvindt. Doordat projectleden bereikbaarder zijn en informatie op meer manieren kan worden gedeeld, kunnen doelstellingen sneller worden behaald. Dit draagt bij aan de algehele productiviteit.