Hybride tablet steeds populairder onder zakelijke gebruikers

Het aantal wereldwijd verscheepte tablets in het vierde kwartaal van 2016 zal uitkomen op 51,3 miljoen stuks. Dit betekent een stijging van 7,3% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Van alle mobiele devices groeit met name de hybride tablet zakelijk sterk in populariteit. 

Mobiele devices vervangen steeds vaker de desktop pc 

Ondanks de groei die men dit kwartaal verwacht daalde de totale tabletverkoop jaar op jaar met 21,5%. Apple zal in dit kwartaal marktleider blijven met een aandeel van 21,3%. Samsung en Lenovo maken de top drie compleet, met respectievelijk 15% en 6,1% marktaandeel.

Mobiele devices lijken daarnaast steeds vaker de traditionele desktop-pc te vervangen. Nu al wordt zo’n 65% van alle digitale taken op mobiele apparaten uitgevoerd, zo concludeert ComScore op basis van onderzoek. De ontwikkeling lijkt goed aan te sluiten bij de altijd-en-overal-online-trend. 

Hybride tablet aan zakelijke opmars bezig 

Hybride tablets hebben de mogelijkheden met betrekking tot mobiel werken een stuk breder gemaakt. Toch is de laptop onder zakelijke gebruikers nog altijd het populairste mobiele device. Uit onderzoek blijkt dat 48% van alle zakelijke gebruikers binnen Europa de voorkeur geeft aan de laptop. De hybride tablet wint echter snel terrein, met name onder mobiele werknemers. 36% van de zakelijke gebruikers verwacht dat de hybride tablet over drie jaar het populairste zakelijke device zal zijn. 

Hybride tablets vaak veelzijdiger dan laptops

De stijgende populariteit van de hybride tablet onder zakelijke mobiele gebruikers is weinig verrassend. De hybride tablet biedt de mogelijkheid te schakelen tussen laptop- en tabletfunctionaliteit. Hierdoor profiteren gebruikers van de veelzijdigheid van een tablet en de kracht van een laptop. Taken kunnen zo een stuk efficiënter worden uitgevoerd. Andere pluspunten van deze devices ten opzichte van de laptop zijn de langere batterijduur, de compacte vormgeving en snelheid.