Mobile Device Management onmisbaar voor de mobiele medewerker

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van een sterke beveiliging van data en devices. Het gebruik van mobile device management (MDM)-toepassingen neemt dan ook nog altijd toe. Een goede ontwikkeling; MDM is tegenwoordig eigenlijk onmisbaar voor bedrijven die mobiel werken stimuleren. 

MDM steeds meer gemeengoed 

MDM krijgt steeds meer voet aan de grond op zakelijk vlak, aldus recent onderzoek. 49% van de bedrijven geeft aan al een MDM-oplossing te gebruiken. Nog eens 35% zal binnen 12 maanden gebruik gaan maken van MDM. Dit toont aan dat mobiele beveiliging binnen veel bedrijven steeds meer prioriteit heeft gekregen.

Dat is op zich ook niet zo vreemd; MDM is dé manier om mobiele medewerkers te beveiligen tegen online dreigingen. Het kan worden aangenomen dat de populariteit van mobiel werken en het groeiende aantal dreigingen de vraag naar MDM heeft doen toenemen.

Dataveiligheid is leidend 

Uit het onderzoek komt naar voren dat het voorkomen van datalekken en malafide software de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van MDM. 28% van de ondervraagden geeft aan MDM te gebruiken om datalekken te voorkomen in het geval van verlies of diefstal van een device. Voor nog eens 28% is het buiten houden van malware een reden om MDM toe te passen. Ook weerbaarheid tegen de risico’s van openbare wifi is voor 26% van de bedrijven belangrijk.

Andere argumenten zijn het verminderen van shadow-IT, het scheiden van zakelijke en privé-apps, en het uitrollen van beveiligingsmaatregelen zoals verplicht wachtwoordgebruik. 

Online dreigingen 

Online dreigingen zoals malware en hacks nemen nog altijd. Het aantal soorten malware groeit letterlijk met de dag, en ook ransomware heeft inmiddels haar weg gevonden naar mobiele devices. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van Symantec zelfs dat 3 op de 5 internetgebruikers niet op de hoogte zijn van de risico’s die openbare wifi-netwerken met zich meebrengen.

Dit alles zorgt voor een verhoogd risico op datalekken, wat kan leiden tot veel financiële schade én deuken in het bedrijfsimago. Bedrijven die mobiel werken toestaan, kunnen dan ook niet meer om een passende MDM-oplossing heen.