Up-to-date beveiliging een goed voornemen voor 2017

Op het gebied van wachtwoorden en online veiligheid is 2016 een bewogen jaar. Veel personen en bedrijven werden het slachtoffer van gegevensdiefstal. Reden genoeg om nog eens kritisch te kijken naar het securitybeleid om zorgeloos het nieuwe jaar in te gaan.

2016: een jaar vol datalekken en hacks 

2016 was een jaar met veel grote datalekken waarbij een grote hoeveelheid waardevolle persoonsgegevens werden buitgemaakt. Gemeenten, ziekenhuizen maar ook commerciële partijen zoals Yahoo en LinkedIn kregen allemaal te maken met gegevensdiefstal. In het hele jaar zijn zo’n twee miljoen Nederlanders het slachtoffer geworden van hacks. Onderzoek door securityspecialist Norton heeft uitgewezen dat dit in veel gevallen te wijten was aan ondermaatse wachtwoordbeveiliging.

Nederlanders laks met wachtwoordbeveiliging 

Nederlanders gebruiken nog altijd zwakke wachtwoorden, zoals ‘123456’ of ‘wachtwoord’. 30% van alle Nederlanders maakt nog altijd gebruik van een wachtwoordbriefje, dat vaak naast de pc ligt. Ook maakt één op de tien gebruikers thuis gebruik van een onbeveiligde wifi-verbinding. Ruim een kwart van alle Nederlanders deelt probleemloos wachtwoorden en bankgegevens met anderen. En ondanks dat de meeste Nederlanders op de hoogte zijn van het bestaan van ‘wachtwoordkluisjes’ worden deze nauwelijks gebruikt.

Goede voornemen voor 2017: up-to-date beveiliging 

De alsmaar toenemende cyberdreiging bevestigt de noodzaak tot een sterke beveiliging van persoonsgegevens. Met die kennis zou ‘puinruimen’ dan ook eigenlijk niet meer mogen voorkomen. Simpele maar effectieve beveiligingstoepassingen zoals wachtwoordenmanagers kunnen al veel leed besparen. Zakelijke gebruikers hebben de keus uit talloze mobile device management-oplossingen en VPN-toepassingen die systemen een stuk weerbaarder maken tegen dreigingen. 

Een goed zakelijk voornemen is dan ook om het huidige securitybeleid onder de loep te nemen en indien nodig te updaten. Op deze manier wapent de organisatie zich tegen financiële malaise en imagoschade als gevolg van hacks, en wordt continuïteit gewaarborgd.

Kaspersky Trade-in actie

Stap snel en eenvoudig over naar security van Kaspersky Lab. Ruil nu je huidige licentie in met behoud van de huidige looptijd en profiteer bovendien van de vele voordelen die Kaspersky Endpoint Security for Business je biedt.