4 voordelen van het uitbesteden van security

Een sterke mate van beveiliging tegen online dreigingen is tegenwoordig essentieel. Niet alleen vanwege de groei op het gebied van cybercrime. Maar ook omdat technologie steeds complexer wordt. Niet ieder bedrijf heeft de kennis of capaciteit om hier zelf mee bezig te zijn. Uitbesteden is daarom vaak een verstandige keuze. 4 voordelen van het uitbesteden van security.

1. Altijd up-to-date

Het onderbrengen van security bij een gespecialiseerde partij garandeert dat je bedrijf altijd beschikt over de laatste veiligheidsupdates. Deze updates worden automatisch en op periodieke basis uitgerold door de leverancier. Hierdoor hoef je niet zelf bezig te zijn met updates. 

2. Hoge mate van beveiliging 

Gespecialiseerde partijen beschikken over de juiste expertise om beveiliging zodanig in te regelen dat het risico op downtime relatief klein is. Op die manier wordt een hoge mate van beveiliging toegepast die vaak een stuk krachtiger is dan bedrijven zelf in werking kunnen stellen. Bedrijven zijn zo een stuk weerbaarder tegen online dreigingen. 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

3. Geen extra investeringen nodig 

Het uitbesteden van security vermindert de noodzaak voor eigen, kostbare investeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van beveiligingstoepassingen, of het aanstellen van gespecialiseerde medewerkers. Doordat de dienst doorgaans per maand kan worden afgenomen houd je altijd zicht op de kosten. 

4. Focus op kernactiviteiten 

Bedrijven die IT uitbesteden kunnen zich beter focussen op hun kernactiviteiten. Doordat men zich niet hoeft bezig te houden met randzaken komt er meer tijd vrij voor de kerntaken. De IT-medewerker(s) kan zich daarbij eventueel meer richten op strategische beslissingen in plaats van technische ondersteuning.