Bres Accommodaties maakt gebruik van Hosted Telefonie en Hosted ICT. Twee onmisbare schakels. Informatie is beter toegankelijk en inzichtelijk, waardoor we beter kunnen communiceren én samenwerken.

Bres Accommodaties maakt o.a. gebruik van Hosted Telefonie en Hosted ICT van Nemesys. Volgens directeur Ernst-Jan Klein twee onmisbare schakels in het werk dat de exploitant verricht: “Alles draait nu in de cloud en alle locaties maken gebruik van hetzelfde systeem. Informatie is beter toegankelijk en inzichtelijk, waardoor we beter kunnen communiceren én samenwerken."

EÉN PARTIJ VOOR ICT EN TELEFONIE

In Bres Accommodaties zijn diverse gemeentelijke activiteiten ondergebracht, waaronder beheer en exploitatie van diverse ‘sport’ accommodaties en het Recreatieoord Binnenmaas. “De verschillende accommodaties werkten vroeger allemaal met een eigen telefonie- en ICT aanbieder,” vertelt directeur Ernst-Jan Klein. “Met de oprichting van Bres Accommodaties op 1 januari 2014 zijn we direct op zoek gegaan naar één partij voor telefonie en ICT. 

DE JUISTE, INTEGRALE OPLOSSING

Al snel kwam het bedrijf uit bij Nemesys. Klein licht toe: “Het is fijn dat we een ICT-partner hebben gevonden binnen de grenzen van de Hoeksche Waard. Dat is ons streven. Nemesys biedt voor ons bedrijf de juiste, integrale oplossing. Er liepen in het verleden allerlei verschillende contracten en overeenkomsten. Dit betekende veel administratief werk en samenwerken was lastig met al die verschillende systemen.” 

ONMISBARE SCHAKELS

Bres Accommodaties maakt gebruik van Hosted Telefonie en Hosted ICT. Volgens Klein twee onmisbare schakels in het werk dat de exploitant verricht: “Alles draait nu in de cloud en alle locaties maken gebruik van hetzelfde systeem. Informatie is beter toegankelijk en inzichtelijk, waardoor we beter kunnen communiceren én samenwerken. Er worden onderling veel documenten uitgewisseld, zoals opdrachten en statusinformatie. Het is natuurlijk prettig dat dit allemaal via dezelfde ‘lijn’ verloopt.”