Met Hosted ICT zijn we nu klaar voor de toekomst.

De Groot Metals is een bedrijf uit Oud-Beijerland dat in binnen- en buitenland actief is in metaalrecycling en handel in metalen. Toen hun server toe was aan vervanging, kozen ze niet voor een nieuwe server, maar voor hosted ICT van Nemesys.

Edwin de Groot is directeur van De Groot Metals en kwam vorig jaar voor een keuze te staan: een nieuwe server aanschaffen of overstappen naar de cloud. “We werken voor onze ICT al jarenlang samen met Nemesys. Toen het tijd werd om onze server te vervangen, ben ik bij collega-ondernemers gaan informeren naar hoe zij het hadden opgelost. Velen van hen bleken gebruik te maken van een cloudoplossing en zij waren daar erg tevreden over.”

TOEKOMST

De cloud heeft de toekomst. “Toch is het wel even een overweging die je moet maken: stap ik nu al over of wacht ik nog even? Nemesys bood ons een goede oplossing en daarom zijn we vorig jaar toch overgestapt van een eigen server naar werken in de cloud. We hebben niets meer lokaal en doen alles online.”

SOEPELE OVERSTAP

De overstap naar de cloud verliep heel soepel, vertelt Edwin. “Het overzetten van alle programma’s en gegevens ging heel gemakkelijk, we hebben er eigenlijk geen last van gehad. Natuurlijk loop je in het begin, als alles net over is gezet, wel eens tegen kleine probleempjes aan. Maar als we een nieuwe server hadden aangeschaft, zou dat ook het geval zijn geweest. Nemesys was goed bereikbaar om eventuele problemen meteen op te lossen, dus dat was prettig.”

VOORDELIGER

Inmiddels werken de 6 medewerkers van De Groot Metals alweer een tijdje in de cloud en dat bevalt hen prima. “Eigenlijk merk je niet zoveel verschil: je logt gewoon in met je wachtwoord en je gaat aan de slag. Of je dat nu doet met een lokale server of in de cloud, maakt voor het gebruiksgemak niet uit. Natuurlijk moet je wel een stabiele internetverbinding hebben, maar wij zijn aangesloten op glasvezel, dus dat zit wel goed.

En ik denk dat ik uiteindelijk ook voordeliger uit ben door in de cloud te werken: er zijn immers geen servers meer die onderhouden moeten worden. Wij zijn dus erg tevreden over de hosted ICT-oplossing van Nemesys!”