Net als veel andere organisaties zien wij in cybercrime een niet te onderschatten vorm van criminaliteit

Compacon is een toonaangevende speler in de promotionele industrie. Met een team van ruim 30 medewerkers ontwikkelen, produceren en leveren zij innovatieve premiums en promotionele artikelen. Kwaliteit en professionaliteit zijn daarbij belangrijke speerpunten voor Compacon.

Ook in de branche voor promotionele producten zijn zaken als AVG-beleid en cybersecurity tegenwoordig van groot belang. Robert-Jan Verboom, Manager Operations & IT bij Compacon, vertelt hierover.

“Net als veel andere organisaties zien wij in cybercrime een niet te onderschatten vorm van criminaliteit.”

OP DE HOOGTE VAN GEVAREN EN RISICO'S

“Net als veel andere organisaties zien wij in cybercrime een niet te onderschatten vorm van criminaliteit. We waren al een tijdje op zoek naar een goede manier om dit regelmatig onder de aandacht te brengen van onze medewerkers. Om mensen bewust te maken van de risico’s is het belangrijk dat zij frequent op de hoogte worden gebracht van de gevaren. Zeker omdat cybercriminelen steeds nieuwe vormen en technieken bedenken.”In Nemesys Cybersecurity hebben wij hiervoor een geschikte partner gevonden. Zij hebben zowel de kennis als een mooie tool in huis. Nemesys Cybersecurity heeft eerst een nulmeting bij ons uitgevoerd. Aan de hand van die meting zijn wij verder in gesprek gegaan en hebben we besloten al onze collega’s maandelijks bij te scholen door middel van een goed uitgewerkt e-learning traject. Zo worden wij maandelijks herinnerd aan de gevaren en leren we hoe hiermee om te gaan.”

ZAKELIJK EN PRIVÉ TOEPASBAAR

“Natuurlijk blijft het gevaar altijd op de loer liggen, maar wij merken wel dat risico’s sneller worden opgemerkt en dat hier vervolgens dan ook goed naar wordt gehandeld. Een ander bijkomend voordeel is dat het relatief weinig inspanning vraagt om de training te volgen. Met circa 15 minuten per maand blijf je op de hoogte. En dat geldt zowel zakelijk als privé. Want naast dat wij het erg belangrijk vinden om op een goede en verantwoorde manier met onze bedrijfsdata om te gaan is het zeker ook toepasbaar op ieders privé situatie. Iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van online tools, zoals bijvoorbeeld internetbankieren.”

E-learning voor jouw organisatie?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een cybersecurity e-learning programma voor jouw organisatie? Of naar één van de andere diensten van Nemesys? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Bel direct 088-633 1070 of vul onderstaand formulier in.