Wij vinden het fijn als een bedrijf waarmee we samenwerken lokaal gevestigd is en over de juiste expertise beschikt.

HKS Metals is gespecialiseerd in de recycling van ferro en non-ferro metalen en elektronica tot hoogwaardige grondstoffen, voor metaalproducenten wereldwijd. Dit doen zij vanuit 11 vestigingen verspreid door heel Nederland.

“Jaren geleden hebben we geïnvesteerd in een nieuw telefonieplatform voor de locatie Amsterdam met als gedachte dat platform verder uit te breiden voor alle locaties,” vertelt Maarten van der Linden, Hoofd IT bij HKS Metals.

“We zijn een bedrijf dat liever één keer investeert,” zegt Robin Steenpoorte, systeembeheerder bij HKS. “Maar gedurende het traject, bleek het toch te kostbaar te zijn om het platform verder uit te breiden, up-to-date te houden en te onderhouden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere oplossing.”

DE PERFECTE OPLOSSING VIND JE SAMEN

“We zijn al jaren klant bij NEMESYS en zij waren ook leverancier van onze telefooncentrale. We vinden het fijn als een bedrijf waar we mee samenwerken lokaal gevestigd is en over de juiste expertise beschikt,” vertelt Maarten van der Linden.

“En omdat we al die prettige ervaring hadden met Nemesys, zijn we zo bij hun dochteronderneming Nemesys Cloud terecht gekomen. Met de juiste samenwerking en de juiste expertise van Nemesys Cloud zijn we tot een perfecte oplossing gekomen,” vult Robin Steenpoorte aan.

“Laten we even voorop stellen dat wij een bedrijf zijn dat net even anders is dan andere en daarom is de leverancier en de oplossing erg belangrijk voor ons,” benadrukt Maarten van der Linden. “We kunnen met een goed gevoel ons telefoniebeheer uit handen geven aan Nemesys Cloud.”

TOEGEVOEGDE WAARDE

“Tijdens de samenwerking met Nemesys Cloud is er gekeken naar onze infrastructuur en naar onze huidige telefoniesystemen. We hebben 11 vestigingen in Nederland en de wens was onder andere om beter onderling met elkaar te kunnen communiceren. Wij hadden al een IP-VPN verbinding tussen alle vestigingen. Hierdoor kunnen we beveiligd met elkaar communiceren binnen één en hetzelfde netwerk. Binnen dit netwerk kunnen we nu ook met elkaar bellen door middel van Hosted Telefonie,” vertelt Maarten van der Linden.

“Nu er ruim 100 collega’s gebruik maken van Hosted Telefonie ontdekken we steeds meer voordelen hiervan. Ten eerste merken we dat onze collega’s minder gebruik maken van hun GSM. Dit komt doordat zij een gebruiksgemak ervaren door alle nieuwe functies op de toestellen. Ten tweede kunnen we nu gemakkelijk en snel met andere locaties vergaderen, door middel van de conference call functie. Ten derde sluit het systeem beter aan bij onze software. En niet te vergeten, het is veel flexibeler dan een ‘traditionele’ telefooncentrale,” zegt Robin Steenpoorte. “Dit alles zorgt ervoor dat we geen omkijken meer hebben naar beheer en operationele kosten. En dat bespaart ons een hoop kopzorgen,” sluit hij af!