Nemesys heeft voldoende productkennis en heeft ons goed geadviseerd in het voortraject. Het is een partij waarmee je gemakkelijk contact kunt leggen.

Mourik was op zoek naar een oplossing om de samenwerking tussen de verschillende (internationale) bedrijven verder te optimaliseren. Die oplossing vond het bedrijf bij Nemesys Telecom in de vorm van videocommunicatie.

De kernactiviteiten van Mourik richten zich op industrie- en utiliteitsbouw en infra. Wat ooit begon als lokaal grondwerkbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een multidisciplinair concern met vestigingen verspreid over de hele wereld.

EFFICIËNTE COMMUNICATIE

“Mourik bestaat uit veel verschillende werkmaatschappijen en kent een grote geografische spreiding,” vertelt Jaap van der Welle, Manager Corporate ICT bij Mourik. “Dankzij onze multidisciplinaire aanpak bieden we klanten een totaaloplossing. Van catalyst handling en elektrotechniek tot projectontwikkeling en betonconservering. Deze veelzijdigheid van diensten en decentrale opzet van onze organisatie vragen om een optimale inzet van ICT. Efficiënte communicatie tussen de verschillende partijen is een essentieel onderdeel van ons strategisch beleid. Met de juiste producten voorzien we in de informatiebehoefte van de werkmaatschappijen en verbeteren we de onderlinge samenwerking.”

MINDER REISBEWEGINGEN

“Er liepen al wat contacten met Nemesys Telecom en zodoende hebben we een keer een bezoek gebracht aan het Experience Center,” vervolgt Van der Welle. “Nemesys werkt zelf met videocommunicatie en kon ons goed de voordelen van deze tool laten zien. Face to face videoconferentie is voor onze organisatie een mooie oplossing om efficiënter samen te werken. Het aantal reisbewegingen wordt met videocommunicatie bovendien aanzienlijk teruggebracht. Dit sluit mooi aan bij onze MVO ambities om de impact van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken. Nemesys heeft uiteindelijk twee videocommunicatiesystemen geleverd voor onze locaties in Groot Ammers en Europoort.”

ANDERS DAN BELLEN

“Met videocommunicatie kunnen we ook onze internationale activiteiten beter faciliteren. Internationale groei is één van de speerpunten binnen Mourik en een goed communicatiesysteem draagt hieraan bij. Afstand speelt met videocommunicatie eigenlijk geen rol meer. Op afstand een conferentie, training of vergadering bijwonen is zo geregeld. Dit is meteen een groot voordeel ten opzichte van telefonisch contact. Je kunt veel meer informatie delen.”

PRODUCTKENNIS

Over de samenwerking met Nemesys Telecom heeft Van der Welle geen enkele twijfel: “Nemesys heeft voldoende productkennis en heeft ons goed geadviseerd in het voortraject. Het is een partij waarmee je gemakkelijk contact kunt leggen. Dat is prettig samenwerken. De videocommunicatie oplossing is recent geïntegreerd in ons bestaande Microsoft Lync systeem.”

OVER MOURIK

Mourik is een van de grootste, zelfstandige familiebedrijven die Nederland nog telt. Ondernemend en innovatief. Tegelijkertijd is Mourik een wereldspeler op verschillende markten. Bijvoorbeeld op het gebied van catalyst handling, industriële services en dichter bij huis: in de bouw, infrastructuur, projectontwikkeling en milieu. In totaal werken er 2.000 mensen bij Mourik.