De zoektocht richtte zich op een overkoepelend, flexibel systeem, waarbij we wel de lusten en niet de lasten hebben. Hosted Telefonie is de perfecte oplossing.

Binnen de Purmerendse ScholenGroep (PSG) werken zes scholen samen. Het samengaan van de scholen vroeg om een centralisatie van de telefonie-omgeving. Hosted Telefonie van Nemesys was voor PSG de ideale oplossing.

INNOVATIEF EN KOSTENBESPAREND

“We waren op zoek naar een innovatieve en kostenbesparende oplossing op het gebied van telefonie,” vertelt Jan Buurkes, ICT Manager bij PSG. “De verschillende scholen hadden allemaal een eigen telefonieomgeving. Hierdoor was de bereikbaarheid niet altijd optimaal en waren de beheerskosten hoog. Bovendien waren de systemen verouderd.

Onze zoektocht richtte zich op een overkoepelend, flexibel systeem, waarbij we wel de lusten en niet de lasten hebben. Hosted Telefonie is dan de perfecte oplossing. We profiteren van voordelig bellen en de mogelijkheid om locatie onafhankelijk te werken. Het onderhoud valt onder de verantwoordelijkheid van Nemesys, zodat wij ons daar geen zorgen over hoeven te maken.”

MEER MET MINDER

“Bellen via Hosted Telefonie is voordeliger dan bellen via ons oude systeem,” vervolgt Buurkes. “Hierdoor besparen we aanzienlijk op belkosten. De overstap naar Hosted Telefonie heeft ook geresulteerd in een besparing op personeelskosten. Doordat we eenvoudig onze bereikbaarheid kunnen regelen op diverse locaties, hoeft er niet op elke locatie een telefoniste aanwezig te zijn.

We kunnen meer met minder.Dat betekent, dat we binnenkort met 2 telefonistes gaan werken in plaats van met 6. In het verleden werkten we ook met een externe telefooncentrale als één van de telefonistes bijvoorbeeld ziek was. Ook dit is met de komst van Hosted Telefonie overbodig geworden. Kortom, Hosted Telefonie heeft voor ons bedrijf een enorme kostenreductie opgeleverd.”