In het verleden was ik soms wel één dag in de week bezig met ICT beheer. Ik houd nu veel meer tijd over voor mijn primaire werkzaamheden.

Een ICT infrastructuur in eigen beheer kost veel tijd, zo weet ook Martin Selling, bedrijfsleider bij Qualm Aannemingsbedrijf. Daarom stapte het bedrijf over op Hosted ICT van Nemesys. “Ik houd nu veel meer tijd over voor mijn primaire werkzaamheden,” aldus Selling.

PLEZIER

Bij Qualm is plezier een belangrijke factor. Plezier hebben in het werk, als een prettige basis voor kwaliteit. Selling: “Wij hebben het naar ons zin als we bezig zijn met datgene waar we goed in zijn: het aanleggen en onderhouden van leiding- en blussystemen.

In het verleden was ik soms wel één dag in de week bezig met ICT beheer. Denk aan het opsporen en oplossen van foutmeldingen, het doorvoeren van updates en wijzigingen en onderhoud. Noodzakelijk, maar ik kan mijn tijd beter besteden.”

ICT BEHEER UITBESTEDEN

Als bedrijfsleider is Selling onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van bluswaterleidingen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderhoud aan het eigen pand. Hieronder valt ook de ICT omgeving. Hij vervolgt: “De tijd die ik aan ICT besteedde kwam ik vaak ergens anders tekort. Dit kon zo niet langer doorgaan. Daarom hebben we besloten om het ICT beheer uit te besteden.

Hosted ICT van Nemesys is precies de oplossing die we zochten. Onze ICT omgeving wordt 24/7 ondersteund door Nemesys en is altijd up-to-date. Ik meld een nieuwe gebruiker aan en de licenties worden automatisch geregeld. Dit bespaart enorm veel tijd.”

BEDRIJFSSPECIFIEKE SOFTWARE

“Zonder een goede ICT omgeving stopt onze business,” vervolgt Selling. “Al onze documenten staan nu veilig opgeslagen in de Cloud en vanaf iedere locatie hebben we toegang tot onze gegevens. De overstap naar een nieuwe ICT omgeving was wel even spannend. Wij werken met bedrijfsspecifieke ERP software, dat wordt geleverd door een andere partij. Het overhevelen naar de Cloud was geen gemakkelijke opgave. Gelukkig nam Nemesys hierin het voortouw. Uiteindelijk is men samen met de leverancier van onze ERP software tot een passende oplossing gekomen.”