Servers staan bij Nemesys Cloud veel veiliger dan in de gemiddelde bezemkast. Bovendien beschikken zij over de juiste kennis om de veiligheid van de data te kunnen garanderen.

Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto, was 12 jaar geleden al fervent voorstander van een externe oplossing voor de kantoorautomatisering. Toen was dat een brug te ver, maar tegenwoordig maakt Synto gebruik van Hosted ICT via Nemesys Cloud.

BEDRIJFSZEKERHEID

“Onze servers waren verouderd en vorig jaar stonden we voor de keuze: vervangen of extern hosten. Mijn voorkeur ging direct uit naar de samenwerking met een externe partij. Ik ben al jaren van mening dat je met een Cloud oplossing veel bedrijfszekerder bent. Zowel gelet op beheer als op performance.

Wanneer zich in het verleden problemen voordeden, moesten we soms uren zoeken naar waar het probleem vandaan kwam. We zijn als organisatie te klein om een eigen systeembeheerder in dienst te nemen. Nu profiteren we van weinig beheerkosten en hebben we toch de technische knowhow tot onze beschikking. We merken veel minder performance problemen dan voorheen. We profiteren van een maximale beschikbaarheid van onze ICT omgeving.”

VEILIGHEID

“Ook veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. Veel bedrijven geven de voorkeur aan een server in eigen ‘huis’, omdat je dan meer controle hebt. Dit is wat mij betreft een schijnzekerheid. Deze discussie heb ik ook intern gevoerd. Servers staan bij Nemesys Cloud veel veiliger dan in de gemiddelde bezemkast. Bovendien zijn zij veel beter in staat om verbindingen dicht te houden en beschikken zij over de juiste kennis om de veiligheid van de data te kunnen garanderen.”

INFORMATIE DELEN

Synto is gespecialiseerd in advies, ontwerp, realisatie, inspectie en onderhoud van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. “Binnen ons bedrijf werken circa 50 mensen, waarvan de grootste meerderheid buiten werkt. Het delen van informatie wordt voor ons steeds belangrijker, zowel op kantoor als tussen binnen en buiten. Ook daarom ging mijn voorkeur uit naar een Cloud oplossing. We kunnen als bedrijf nu nog efficiënter samenwerken.”

MEEDENKEND VERMOGEN

“We hebben met een 3-tal partijen gesproken, waaronder Nemesys Cloud,” vervolgt Verbeek. “We kennen Nemesys Cloud als het zusje van Nemesys. Met Nemesys hebben we al vaker zaken gedaan, maar dit was voor ons niet direct een reden om met Nemesys Cloud in zee te gaan.

De presentatie die Nemesys Cloud gaf was van doorslaggevend belang. Ze lieten ons zien wat anders en vooral ook beter kon. Dat is precies wat wij zoeken in een partij. Een goed product aanbieden is één, maar echt meedenken met de klant is voor ons echt een meerwaarde. En natuurlijk speelt de goede ervaring met Nemesys dan ook een rol. Het is leuk dat we de fijne samenwerking met Nemesys onder een andere vlag continueren.”