Security & Privacy Consultancy

Door de veranderende privacywetgeving en exponentiële groei van het aantal cyberaanvallen is security en privacy niet meer weg te denken binnen organisaties. Het is buitengewoon complexe materie waarin je je als organisatie écht moet verdiepen, maar bij veel bedrijven is er geen ruimte om hiervoor een FTE vrij te maken. Juist voor organisaties die deze expertise zelf niet in huis hebben, maar toch willen beschikken over de kennis en ervaring van gecertificeerde privacy- en securityprofessionals, bieden wij diverse consultancydiensten aan op maat voor jouw organisatie en gebaseerd op jouw behoeften.

Onze securityconsultants

De securityconsultants helpen je bij het in kaart brengen van kwetsbaarheden met een pentest, het schrijven van beleidsplannen (het ICT- of informatiebeveiligingsbeleid), het monitoren van bedrijfsprocessen én ze helpen jouw organisatie de juiste procedure te volgen bij beveiligingsincidenten.

Onze privacyconsultants

De privacyconsultants helpen jouw organisatie bij het opstellen van het dataregister, het opstellen en controleren van verwerkersovereenkomsten en nemen de communicatie naar betrokkenen en de Autoriteit Persoonsgegevens op zich als een datalek zich voordoet.

Van plan tot uitvoering

ICT-Beleidsplan

Hoe gaat jouw organisatie om met het gebruik van ICT-bedrijfsmiddelen, software en processen? Wij helpen jou dit vast te leggen in een ICT-beleidsplan. Want hoewel internet en devices noodzakelijk zijn voor het werk, brengen ze ook risico’s en verantwoordelijkheden met zich mee. 

Op zoek naar kwetsbaarheden en risico’s

Pentesting

Hoe makkelijk is het om de IT-omgeving van jouw organisatie binnen te komen? Met een pentest – een afkorting van penetration test - zoeken onze experts naar kwetsbaarheden en risico’s in de beveiliging van IT-omgevingen. Het geeft inzicht in het niveau van IT-beveiliging en legt bloot waar de kwetsbare punten zitten. Een pentest kan op het gehele bedrijfsnetwerk worden toegepast, maar ook op specifieke applicaties.

Pentest Applicatie

Werken in de cloud heeft, met name in de afgelopen periode, een enorme vlucht genomen. Het gebruik van applicaties die via het web toegankelijk zijn is daar een groot onderdeel van. Dit is niet alleen makkelijk voor jouw organisatie maar óók voor potentiële hackers. Ze hoeven in veel gevallen niet meer in te breken in een lokaal netwerk om toegang te krijgen tot kritieke data. Om te zorgen dat de flexibiliteit van jouw organisatie niet ten koste gaat van de veiligheid van de opgeslagen data is het belangrijk om de applicaties die deze data toegankelijk maken goed te testen.