Security Software

Het beveiligen van een huis of bedrijfspand begint met goed hang- en sluitwerk en een alarmsysteem. Voor de IT-omgeving van organisaties bestaat die beveiliging uit goede security software. Daarmee worden waardevolle gegevens beschermd en blijft de IT-omgeving beschikbaar en stabiel.

Omdat elke organisatie specifieke wensen en eisen heeft, biedt Nemesys diverse oplossingen op het gebied van security software van betrouwbare partners als ESET en ProofPoint. Samen met jou bepalen we welke oplossing het beste bij jouw organisatie, wensen, eisen en budget past.

ENDPOINT BEVEILIGING

Apparaten zoals laptops, smartphones en tablets staan continu bloot aan externe dreigingen. Wanneer apparaten niet goed beveiligd zijn kunnen gevoelige bedrijfsgegevens verloren gaan, misbruikt worden of gegijzeld worden door ransomware. 

MOBILE DEVICE MANAGEMENT

Een laptop, een telefoon van de zaak en misschien ook nog wel een tablet. Medewerkers werken niet meer op één vaste PC, maar hebben diverse apparaten die ze overal mee naartoe kunnen nemen. Die apparaten zijn een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Mobile device management van Nemesys maakt het mogelijk om al deze apparatuur goed te beveiligen vanuit één centrale beheeromgeving – zelfs als er veel verschillende merken en types in omloop zijn binnen een organisatie, want het is beschikbaar voor zowel Android als iOS.  

TWEE-FACTOR-AUTHENTICATIE

QWERTY. Welkom123. 12345. Zwakke (of gestolen) wachtwoorden veroorzaken het merendeel van de datalekken. Zeker als binnen een organisatie één wachtwoord voor meerdere systemen wordt gebruikt of als gebruikers wachtwoorden met elkaar delen, brengt dat gevaar met zich mee.  

VPN-VERBINDING

Gegevens onderscheppen via een openbaar wifi-netwerk is voor cybercriminelen een fluitje van een cent. Zeker wanneer medewerkers vaak buiten kantoor werken, is dat een reëel risico. Door gebruik te maken van een VPN (Virtual Private Network) zet je een beveiligde verbinding op, waarbinnen gegevens versleuteld worden verzonden. 

PASSWORD MANAGER

Een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een speciaal teken: aan wachtwoorden worden vaak veel eisen gesteld. En dan nóg is het ‘unieke’ wachtwoord vaak Welkom123!, of iets in die trant. Met een password manager bewaar je alle wachtwoorden in een digitale kluis die niet te kraken is.