Energie­management

Simpel gezegd is energiemanagement de verzamelnaam van alle activiteiten die je als bedrijf onderneemt om het energiegebruik van een gebouw zo efficiënt mogelijk te maken. Hiermee bereik je als ondernemer niet alleen een optimale energieprestatie, maar realiseer je ook een flinke kostenbesparing. Vanuit de overheid worden veel ondernemers verplicht om energie te besparen middels de Wet milieubeheer. Met als belangrijkste doel de CO2- uitstoot van Nederland te verlagen.

Er zijn altijd mogelijkheden om energie en kosten te besparen.

Nemesys biedt diverse oplossingen om het energieverbruik van jouw bedrijf inzichtelijk te maken en helpt je mogelijkheden tot energiebesparing te bepalen. Ook wanneer je geen verplichting hebt vanuit de Wet milieubeheer is het een goed idee om jouw energieverbruik eens goed onder de loep te nemen.

Energiemonitoring

Door het monitoren van jouw verbruik, krijg je inzicht in de energieprestaties van jouw bedrijf. Met deze informatie kun je gemakkelijk mogelijkheden voor energiebesparing bepalen en gerichte plannen uitwerken. En zo kun jij minstens 5% op je energiekosten besparen. Gegarandeerd. Dat is niet alleen voordelig, maar voor ondernemers die meer dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 per jaar gebruiken ook nog eens verplicht vanuit de wet milieubeheer.

Energieplanner

Onze energieplanner is dé online oplossing voor grip op de energiesituatie van jouw onderneming. Op het gebied van wet- en regelgeving maakt het alle erkende maatregelen die op jouw onderneming van toepassing zijn inzichtelijk. De energieplanner van Nemesys combineert inzicht in jouw energieverbruik met concrete energiebesparingsacties en helpt je verspilling van geld én energie te voorkomen.

Optimalisatie

Als zakelijke ondernemer betaal je naast je energietarieven diverse kosten om je bedrijf van energie te voorzien. Het kan zo zijn dat je – zonder dat je het weet - onnodig hoge kosten doorbelast krijgt voor jouw energieverbruik.

Nemesys kijkt aan de hand van jouw verbruiksgegevens waar mogelijkheden zijn voor optimalisatie. Met onze expertise zorgen wij ervoor dat de kosten in lijn komen te liggen met het verbruik van jouw onderneming. Dat resulteert meestal in een kostenbesparing.

Wet milieubeheer & Informatieplicht Energiebesparing

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? In het kader van de Wet milieubeheer moet je dan energiebesparende maatregelen nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Per 1 juli 2019 is daar nog een wettelijke verplichting bijgekomen: je moet volgens de Informatieplicht Energiebesparing ook de voortgang rapporteren in het eLoket van de RVO.

Nemesys kan je helpen door middel van

  • Checken of jouw bedrijf moet voldoen aan de Informatieplicht
  • Indienen van de rapportage bij het eLoket van de RVO
  • Opstellen van een stappenplan
  • Uitvoeren van energiebesparende maatregelen

Aansluitingen

Als ondernemer heb je een bepaalde energiebehoefte, maar die behoefte kan onderhevig zijn aan allerlei ontwikkelingen binnen je onderneming. Denk aan aanpassingen in je bedrijfsproces of juist je plannen om je onderneming verder uit te breiden. In die situaties kan het zijn dat je nieuwe energieaansluitingen nodig hebt of juist de bestaande aansluitingen moet wijzigen.

Nemesys verzorgt voor jou de aanvraag of wijziging van je energieaansluitingen, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij de aansluiting krijgt die past bij jouw onderneming. Hiervoor kijken wij naar jouw dagelijkse energiebehoefte en je plannen voor de toekomst, zodat je zeker weet dat je goed zit!