Infrastructuur

Een goede IT-infrastructuur is de ruggengraat van een succesvolle bedrijfsvoering of organisatie. Wij ontwerpen jouw zakelijke IT-infrastructuur op maat voor jouw organisatie. Volledig afgestemd op jouw bedrijfsprocessen en dienstverlening. En hebben we de infrastructuur eenmaal geïmplementeerd? Dan kun je ook het beheer aan ons overlaten.

Inventarisatie en ontwerp

We kunnen alleen een goed ontwerp maken als we precies weten wat er al is én wat de behoeften zijn. Daarom brengen onze experts eerst de wensen en eisen in kaart. Deze vertalen we in een functioneel en technisch ontwerp, dat past binnen het budget.

Advies over je infrastructuur

IT-advies is altijd maatwerk. Daarom stemmen wij onze IT-diensten exact af op je bedrijfsprocessen. Optimaal presteren begint met een goede basis en een stabiele IT-infrastructuur. Zodat jij je werk kunt blijven doen. Altijd en overal.

Clustering

Clustering vergroot de beschikbaarheid en schaalbaarheid van servers. Daarbij werken meerdere servers samen en zij vormen samen één grote (cluster) server. Als één fysieke server uitvalt, worden de rollen van deze server automatisch opgevangen door de andere servers binnen het cluster. Dankzij clustering blijven al jouw virtuele servers 24/7 up en running.

Virtualisatie

Met virtualisatie bespaar je op de totale kosten van je IT-omgeving. Door meerdere virtuele servers te installeren op één fysieke server, worden alle resources efficiënter gebruikt. Je hoeft minder te investeren in hardware en je verbruikt minder stroom en rackspace. Virtualisatie vereenvoudigt bovendien de serverinstallaties, migraties en het beheer, waardoor je ook op dit gebied kosten bespaart.

Storage en opslag

Een belangrijk onderdeel van de IT-infrastructuur is de opslagruimte. Nemesys biedt diverse opslagmogelijkheden voor bedrijven, die we op basis van de inventarisatie graag met je doornemen. Factoren als capaciteit, performance, schaalbaarheid, efficiënt beheer en maximale veiligheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Implementatie

Nadat we een IT-ontwerp hebben gemaakt dat jouw bedrijf optimaal laat werken, verzorgen wij ook de implementatie van de IT-omgeving. Van het aanleggen van het netwerk en het plaatsen van printers en computers tot het overzetten van je bestaande gegevens. Dat doen we volgens een duidelijk plan van aanpak, zodat alles soepel verloopt.