Supersnel en stabiel internet

Snel en betrouwbaar internet is cruciaal voor jouw bedrijfskritische processen. Offline zijn kan écht niet. Vertrouw op Nemesys. Op elke locatie en voor iedere situatie hebben wij een passende verbinding: DSL, glasvezel en straalverbindingen. Maar ook voor zaken als IP-VPN, webhosting en een wifi-netwerk ben je bij ons aan het juiste adres.

.

In twee stappen de beste verbinding

Wat voor jouw bedrijf de beste internetverbinding is, hangt vooral af van 2 vragen.

  1. Welke oplossingen zijn op jouw locatie beschikbaar?
  2. Hoeveel bandbreedte heb je nodig?

Internet op jouw locatie

Welke oplossingen beschikbaar zijn, hangt af van de plaats waar je bedrijf gevestigd is. Glasvezel is bijvoorbeeld nog niet overal leverbaar.

De bandbreedte van jouw internet

Welke bandbreedte (oftewel snelheid) jouw bedrijf nodig heeft, hangt niet alleen af van hoeveel medewerkers je hebt. Ook je activiteiten spelen een rol. Gebruik je internet alleen om te mailen en te browsen? Ga je gebruikmaken van VoIP-telefonie en werken in de cloud? Maak je veel gebruik van videoconferencing? Het heeft allemaal invloed op de benodigde bandbreedte. Onze IT-expert vertelt je er graag meer over.

Veilig en betrouwbaar internet

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn essentieel bij een internetverbinding. Daarom heb je bij Nemesys altijd de keuze uit diverse SLA's, zodat de oplossing bij jouw bedrijf past. Via een managed router kun jij optimaal veilig gebruik maken van internet.

Een WiFi netwerk inrichten zonder Site Survey?

Meten = weten!

WiFi is tegenwoordig een primaire koppelvlak; zo niet het enige. Vroeger was slechts de dekking voldoende, maar tegenwoordig is capaciteit en snelheid de eis. Zéker nu veel gebruikers eigen apparatuur kunnen/mogen meenemen. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) van belang.

Draadloos netwerk meting op locatie

Nadat we de wensen en eisen van het netwerk hebben besproken, kunnen we met behulp van deze informatie starten met een meting op locatie. Zaken zoals muren, plafond of een lift zorgen voor demping. Om overal een optimaal functionerend WiFi netwerk te creëren, brengen wij de demping in kaart. Vervolgens kunnen wij bepalen hoeveel AccessPoints er nodig zijn om de optimale functionaliteit te behalen. Hierbij kunnen we ook aangeven waar de zenders geplaatst dienen te worden. Tevens voeren wij ook een Spectrum Analyse uit.

Spectrum Analyse

Met een Spectrum Analyse brengen wij het toekomstige radiospectrum (2,4 GHz., 5 GHz.) in kaart. Er worden storingsbronnen in kaart gebracht, die van invloed zijn op de kanalen die de AccessPoints gebruiken. Bijv. een magnetron of beveiligingscamera’s.

Meten is weten!

Een WiFi netwerk inrichten zonder Site Survey? Dat is vragen om problemen! Een meting op locatie is de start van het proces en geeft inzicht in de benodigde hardware, plaatsing en inrichting. Verder zijn ook andere vragen van belang, zoals:

  1. Hoe is het nu geregeld met de bekabeling?
  2. Zijn er nog Power over Ethernet poorten vrij op de switches?
  3. Etc.