Inzicht en advies bij IT-projecten

Telefonie- en IT-projecten kunnen soms onnodig complex worden. Maar jij kunt jouw tijd en aandacht wel beter besteden. Voorkom dat je project strandt in de planfase en schakel de doorpakkers van Nemesys in. Want bij ons werken niet alleen de denkers om jouw IT-strategie op te stellen, maar ook de doeners om het om te zetten in techniek die werkt. We nemen jouw project van begin tot eind uit handen en leiden alles in goede banen.

Advies bij jouw project

 • Jarenlange kennis en ervaring in IT, telefonie en cybersecurity.
 • Bedrijfsprocessen waarbij we ook op management- en directieniveau meedenken.
 • Duidelijke projectomschrijvingen met een kop en een staart en heldere rapportages.
 • Advies in begrijpelijke taal en geen wollige omschrijvingen in vakjargon.

Nulmeting en inventarisatie

Als je ergens naartoe wilt, moet je eerst weten waar je nu bent. Onze experts brengen daarom jouw huidige én de gewenste situatie op het gebied van telefonie, IT of energie in kaart met een volledige inventarisatie of deelinventarisatie. Daarna ontvang je een helder rapport in duidelijke taal. En wanneer je dat wilt, ook een advies voor vervanging of verbetering. Daarbij krijg je van ons een helder stappenplan, zodat je ziet hoe jij de gewenste situatie kunt bereiken.

Inventarisatie telefonie

Bellen kan (bijna) altijd goedkoper. En simpeler, met managed voice of SIP trunk. We bekijken in een nulmeting de huidige situatie en laten zien hoe je voordeliger en beter kunt bellen.

Nulmeting en inventarisatie IT

Is je IT nog up-to-date? En wat is er nodig om jouw IT toekomstproof te maken? Met een inventarisatie maken we het inzichtelijk.

Nulmeting cybersecurity

Hoe gedragen je medewerkers zich in de digitale wereld en wat zijn de verbeterpunten? Met onze diagnose of nulmeting brengen dat in beeld.

Besparen

Geld besparen en slimmer zakendoen. Dat wil jij toch ook? Wij treden op als jouw intermediair. Want wij spreken de taal van jouw leveranciers én we weten precies wat jij nodig hebt. Door snel en efficiënt te schakelen behalen we een resultaat waar alle partijen tevreden mee zijn.

Programma van eisen samenstellen

Ben je toe aan nieuwe telefonie- of IT-omgeving of wil je energiebesparende maatregelen nemen? Wil je je huidige contracten tegen het licht houden, maar heb je geen idee wie je daarvoor moet benaderen – en wat je moet vragen? Nemesys helpt je bij het opstellen van een Programma van Eisen. Een document waarin je jouw potentiële leveranciers precies vertelt wat jij nodig hebt en waaraan zij moeten voldoen. Zo hoef jij geen appels met peren te vergelijken, maar maak je de juiste keuzes.

Training & opleiding

Een Ferrari in huis halen en er vervolgens mee rijden als een oud omaatje. Dat is wat bedrijven doen die investeren in nieuwe technologie, zónder te leren hoe je die optimaal kunt gebruiken. Onze trainingen en opleidingen zorgen ervoor dat jij en je medewerkers alles eruit halen wat erin zit. Gewoon, bij jou op locatie.

Managementadvies

Over jouw eigen branche hoeft niemand jou nog iets te vertellen. Maar om op management- of directieniveau weloverwogen keuzes te maken voor IT, energie of telefonie is een extern advies soms heel bruikbaar. Nemesys is hierbij jouw sparringpartner! Zo weet je zeker dat je bij (grote) investeringen de juiste keuzes maakt. Onze adviseurs geven vanuit hun kennis en ervaring een eerlijk, objectief én een goed beargumenteerd advies voor een IT-strategie die staat als een huis. Belangrijk. Want IT is, meer dan ooit tevoren, een bepalende factor voor succes.

MOGELIJKHEDEN CONSULTANCY

Een second opinion of een uitgebreide inventarisatie van de wensen van gebruikers? Wat de aanleiding ook is: in een consultancytraject op maat vertalen we jouw behoeften naar technologie die voor je werkt. Bijvoorbeeld als je:

 • Een meerjarenplanning wilt opstellen.
 • Wensen en eisen voor een nieuwe oplossing wilt inventariseren.
 • Je huidige software, hardware en contracten wilt inventariseren.
 • Advies wilt bij verhuizing of nieuwbouw.
 • Wilt gaan verduurzamen.
 • Een Programma van Eisen nodig hebt voor een offerteaanvraag.
 • Hulp wilt bij het vergelijken van offertes.
 • De implementatie, verhuizing of nazorg wilt laten coördineren door onze experts.


WERKWIJZE

Wij gebruiken een unieke methodiek waarin organisatie én techniek samenkomen om jou te voorzien van een goede inventarisatie en het juiste advies. Jouw medewerkers spelen daarin vaak een belangrijke rol. Want zij weten als geen ander welke knelpunten er zijn, waar er bespaard kan worden en wat de behoeften zijn. Bovendien creëert sdit ook draagvlak.

RAPPORTAGE

Als eindproduct van het adviestraject krijg je een kort en bondig rapport waarvoor je geen IT’er hoeft te zijn om het te begrijpen. Dit kunnen we uitbreiden met een overzichtelijk stappenplan voor een vervolgtraject.

Projectcoördinatie

Goede plannen die stranden in de uitvoering: alle ondernemers kennen daar wel voorbeelden van. Omdat er geen mankracht in de eigen organisatie is bijvoorbeeld, of omdat de kennis ontbreekt. Zonde, want zeker bij IT, telefonie en energie is het belangrijk om een project in één keer in goede banen te leiden. Laat jouw project daarom coördineren door de experts van Nemesys. Wij hebben de tijd, capaciteit en kennis om zelfs de meest complexe migraties, verhuizingen of verbouwingen van een leien dakje te laten verlopen.

Internet of Things

Het Internet of Things (IoT) laat verschillende devices met elkaar in verbinding staan en maakt jouw werk zo een stukje makkelijker. Zo wordt slim werken in een smart building mogelijk.

IOT voor jouw bedrijf

De HVAC-installatie laten werken op basis van de realtime bezetting van het pand? Soepele toegang regelen tot ruimtes én bestanden voor medewerkers? Precies zien welke flexplekken er nu wél en niet beschikbaar zijn? IoT maakt het mogelijk in een smart building.

Meer weten?

Smart buildings zijn allang geen toekomstmuziek meer. Er zijn talloze toepassingen denkbaar. Welke voor jouw bedrijf het beste werken? Dat bespreken we graag samen met jou. Want IoT is altijd maatwerk. Benieuwd hoe wij dit bij jouw bedrijf kunnen implementeren? Neem contact met ons op.