80% van alle cyberaanvallen wordt veroorzaakt door menselijk handelen!

Cybersecurity wordt vaak gezien als enkel een zaak van de IT-afdeling, maar uit onderzoek blijkt dat 80% van de cyberincidenten door de medewerkers wordt veroorzaakt.

Waarom zouden cybercriminelen veel tijd besteden (om een poging te wagen) om de firewall te hacken, terwijl ze een medewerker ook simpelweg kunnen vragen om de sleutel van de ‘voordeur’?

Dat is precies wat cybercriminelen doen met het versturen van grote aantallen (‘Data Entry’) phishing mails. Hierbij wordt gebruik gemaakt van online en/of openbare informatie.

Denk hierbij aan logingegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden die bij een datalek bekend zijn geworden of verschillende social media kanalen zoals Linkedin en Facebook.

Christian
Boertje

Nemesys biedt niet alleen technische oplossingen, maar verzorgt ook de trainingen en workshops die nodig zijn om de kennis en het gedrag van medewerkers te veranderen. Dit noemen wij Security Awareness training.

Door Security Awareness training leren medewerkers phishing aanvallen te herkennen, waardoor zij van het primaire doelwit veranderen in een sterke verdedigingslinie.

E-learning is één van de mogelijkheden om medewerkers bewust te maken van de online gevaren. Security Awareness door middel van e-learning heeft de volgende voordelen of USP’s t.o.v. andere trainingsvormen:

  • Continuïteit. Het draait allemaal om de kracht van herhaling, hierdoor creëer je awareness bij medewerkers.
  • Plaatsonafhankelijk. Het maakt niet uit waar de training wordt gedaan (bijv. thuis of op kantoor). De enige vereiste is een werkende internetverbinding.
  • Tijdsonafhankelijk. De training kan worden gevolgd op een voor de medewerker geschikt moment, zij bepalen zelf wanneer ze de training doen.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers zowel zakelijk als privé doelwit zijn van cybercriminelen. Door Security Awareness training leren medewerkers cyberaanvallen te herkennen. Daar hebben zij niet alleen zakelijk profijt van, maar ook privé. Hoe vervelend zou het zijn als er privé-data of foto’s verloren gaan.

Naast e-learning geven we ook (fysieke) workshops, beschikken we over een Cybersecurity Escape Room en zijn we gespecialiseerd in verschillende hardware- en softwarematige oplossingen om bedrijven gerichte adviezen te kunnen geven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten, wij informeren je graag!