Cybergame NIPS

NIPS staat voor Nemesys Interactive Protection Simulation en is een strategische bedrijfssimulatie, een teamspel dat het verband laat zien tussen bedrijfsefficiëntie en cyberbeveiliging.

Game-based learning helpt besluitvormers te betrekken bij cyberbeveiliging en hen te motiveren om verdere stappen te zetten in het opbouwen van een cyberveilige bedrijfsomgeving. NIPS is een oefening waarbij zakelijke besluitvormers als leden van IT-beveiligingsteams in een gesimuleerde bedrijfsomgeving worden geplaatst. In deze gesimuleerde bedrijfsomgeving worden zij geconfronteerd met een reeks onverwachte cyberdreigingen waarbij hun belangrijkste doel is om het bedrijf aan de gang te houden en inkomsten te genereren. Het idee is om een cyberverdedigingsstrategie op te bouwen door keuzes te maken uit de beste pro-actieve en re-actieve controls.

Elke reactie van de teams op de gebeurtenissen verandert de manier waarop het scenario zich afspeelt, en uiteindelijk hoeveel winst het bedrijf al dan niet maakt. De teams analyseren gegevens en nemen strategische beslissingen op basis van onzekere informatie en beperkte middelen, waarbij de prioriteiten op het gebied van techniek, bedrijf en beveiliging worden afgewogen tegen de kosten van een realistische cyberaanval. De scenario’s die aan bod komen zijn gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Ieder team (4-6 personen) krijgt de opdracht een bedrijf te leiden dat bestaat uit een aantal productiefaciliteiten en computers die deze faciliteiten aansturen. Tijdens de rondes van het spel genereren de productiefaciliteiten inkomsten / algemeen welzijn / bedrijfsresultaten. De teams moeten echter ook het hoofd bieden aan cyberaanvallen die de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

Om hun onderneming te verdedigen moet elk team strategische, bestuurlijke en technische beslissingen nemen. Hierbij moeten zij rekening houden met operationele beperkingen en met het behoud van een hoog inkomstenniveau.

NIPS game is een dynamisch bewustwordingsprogramma gebaseerd op "leren door te doen":

- Leuk, boeiend en snel (2 uur).

- Team-work bouwt samenwerking op.

- Competitie bevordert initiatief en analysevaardigheden.

- Gameplay ontwikkelt begrip van cyberbeveiligingsmaatregelen.

Na de NIPS Game komen de spelers tot belangrijke en bruikbare conclusies voor hun dagelijkse werk:

- Cyberaanvallen schaden de inkomsten, en moeten worden aangepakt vanuit het top-management niveau.

- Samenwerking tussen IT en Business/operations is essentieel voor cybersecurity-succes.

- Een effectief beveiligingsbudget is veel kleiner dan de inkomsten die u dreigt te verliezen.

- Mensen raken gewend aan bepaalde beveiligingscontroles en het belang ervan (audit training, anti-virus, etc.).

NIPS-Bedrijfscenario's :

- Ondernemingen

- Financiele instellingen

- Olie & Gas

- Overheid

- Logistiek

- Petrochemie

- Etc.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat het ons weten, wij informeren je graag!