Zo bepaal je welke verbinding bij je past

Internetverbindingen zijn er in alle soorten en maten. Van kleinschalige oplossingen tot schaalbare krachtpatsers zoals glasvezel; er is meer dan keuze genoeg. Maar hoe weet je nou welke verbinding bij jouw specifieke behoeften past? Een aantal zaken om rekening mee te houden, zodat je snel de juiste en meest kostenefficiënte keuze maakt.

Welke werkzaamheden voer ik uit?

Het is verstandig om te beginnen met het in kaart brengen van je werkzaamheden. Voer je voornamelijk administratieve handelingen uit, zoals tekstverwerking en e-mail? Dan kun je prima uit de voeten met een bekabelde of wifi-gebaseerde basisverbinding. Maak je gebruik van cloudoplossingen zoals Office 365, hosted telefonie en unified communications, dan kun je beter kiezen voor een snellere verbinding. Dat komt omdat dit soort oplossingen een grotere belasting op je netwerk vormen. Dat vergroot de noodzaak voor een stabiele en snelle verbinding die de grotere datastroom aankan.

Hoeveel gebruikers moet ik ondersteunen?

Ook het aantal gebruikers is natuurlijk van invloed op de keuze. Als je in een klein team werkt heb je doorgaans geen behoefte aan de meest uitgebreide en snelle oplossing. Zoek je een verbinding die grote groepen gebruikers moet ondersteunen, dan zijn schaalbare en modulaire verbindingen vaak de beste optie. Een voorbeeld daarvan is glasvezel, dat erop is ingericht om ook in de toekomst optimaal resultaat te leveren.

Wil ik verder digitaliseren in de toekomst?

Het aantal digitale oplossingen neemt toe en ze worden bovendien steeds toegankelijker. Om in de toekomst bij te kunnen blijven, kiezen organisaties steeds meer voor digitale oplossingen. Wellicht denk je er zelf ook aan om in de nabije toekomst verder te digitaliseren. Het is in dat geval raadzaam te kiezen voor een oplossing die je geplande gebruik ondersteunt. Door specialistisch advies in te schakelen maak je meteen de juiste keuze.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste internetverbinding? Wij helpen je graag met het maken van de juiste en meest kostenefficiënte keuze. Neem contact op met Nemesys, onze adviseurs denken graag met je mee.