ProofPoint Security Awareness Platform (PSAT)

Simulatie en korte training

Het Proofpoint Security Awareness Platform (PSAT) helpt je medewerkers om cyberaanvallen zoals ransomware en phishingaanvallen herkennen. Eerst wordt via een assessment gemeten hoeveel kennis er al binnen de organisatie aanwezig is. Vervolgens krijgen je medewerkers een online training op maat aangeboden. PSAT kan zelfs volledig geautomatiseerd worden aangeboden.

Assessment & Phishing (simulatie)

De eerste stap is het evalueren van de kennis die al aanwezig is. Dat gebeurt met kant-en-klare assessments en phishing-mails. Aan de hand daarvan kan een awarenessprogramma worden samengesteld dat exact is toegespitst op de organisatie. 

Online trainingsmodules

Met behulp van 10 tot 15 minuten durende modules krijgen gebruikers de mogelijkheid om te begrijpen welke risico’s er zijn, hoe die te herkennen zijn en hoe zij zelf de veiligheid van zichzelf en de organisatie kunnen vergroten.  

Meten

Door middel van tussentijdse phishingsimulaties en assessments wordt de voortgang gemeten. Zo worden de sterke en zwakke punten van de organisatie inzichtelijk gemaakt en kunnen nieuwe trainingen worden ingepland, op basis van de prioriteiten. Dat kan zelfs geautomatiseerd gebeuren, wanneer een medewerker bijvoorbeeld een phishingsimulatie heeft geopend of op een link heeft geklikt. 

Rapportage

Het security awareness platform kent uitgebreide rapportagemogelijkheden. Zo heeft iedere gebruiker de mogelijkheid om zijn/haar eigen rapport op te vragen. Voor gebruikers die de rol van ‘Reporting Administrator’ hebben is het mogelijk om resultaten van andere medewerkers in te zien. Dit kan per module, leerblok etc. Ook biedt het platform de mogelijkheid om voortgangsrapportages (weergegeven per campagne, groep, individu, locatie, etc.) te maken zodat hierop gestuurd kan worden.