ICT als hart van de organisatie

RoosRos Architecten bestaat in 2013 zestig jaar. In die zestig jaar is er veel veranderd, ook op het gebied van ICT.

“Inmiddels werken wij volledig digitaal,” vertelt Anja Nobel – Ros, directeur en onder meer verantwoordelijk voor ICT binnen RoosRos. “ICT is het hart van onze organisatie, daarom is een goede inrichting essentieel. Wij willen als bedrijf altijd up-to-date zijn. NEMESYS heeft de knowhow in huis om in deze behoefte te voorzien.”

WETEN HOE HET WERKT

RoosRos Architecten behoort inmiddels tot één van de grotere architectenbureaus in Nederland. Wat in 1976 begon in een woonhuis is uitgegroeid tot een modern bureau met 35 medewerkers, verdeeld over twee vestigingen in Oud-Beijerland en Goes.

Nobel vertelt: “De ICT-omgeving is meegegroeid met ons bedrijf. En andersom: door nieuwe ontwikkelingen in ICT hebben wij als bedrijf ook een slag kunnen maken. Daarvoor is een goede kennis van de ontwikkelingen in de markt nodig. NEMESYS heeft zich de afgelopen jaren telkens bewezen als kennispartner. De medewerkers denken actief mee om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren.”

Marijn Barendregt, ICT medewerker, vult aan: “Bij NEMESYS weten ze hoe het werkt. Er is veel kennis aanwezig en hierdoor is de juiste oplossing altijd snel voorhanden.”

RoosRos Architecten is al meer dan tien jaar klant bij NEMESYS. NEMESYS verzorgt het complete ICT-beheer en de telefooncentrales. Volgens Nobel heeft NEMESYS veel werk verzet: “Ons datagebruik is de afgelopen jaren fors toegenomen en alles verloopt tegenwoordig digitaal. De eisen aan hardware zijn hierdoor veranderd. Ook ontwikkelingen, zoals Het Nieuwe Werken, vragen om een nieuwe inrichting van de ICT-omgeving. NEMESYS heeft gezorgd voor een stabiele serverruimte. Dit is voor ons fundamenteel, onder meer met oog op goede bereikbaarheid en functionele opslag van documenten.”

DE JUISTE KLIK

Niet alleen de aanwezige kennis bij NEMESYS is voor RoosRos Architecten een aanleiding voor de jarenlange samenwerking. Algemeen directeur Sander Ros licht toe: “Onze bedrijfsculturen hebben veel met elkaar gemeen. Dit resulteert in een plezierige samenwerking. Wij zijn Hoeksche Waardse no-nonsense bedrijven met duidelijke ambities. Professioneel, grensverleggend en tegelijkertijd realistisch.

“Wij zijn Hoeksche Waardse no-nonsense bedrijven met duidelijke ambities. Professioneel, grensverleggend en tegelijkertijd realistisch.”

Wij zeggen vaak: Wij staan met onze voeten in de klei en met ons hoofd in de wolken. Een uitspraak die wat mij betreft ook voor NEMESYS geldt. Het bedrijf gaat, net als wij, altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden om klanten te verrassen, maar is ook nuchter: een project moet haalbaar en betaalbaar zijn.”

OVER ROOSROS ARCHITECTEN

RoosRos Architecten is als fullservice architectenbureau een begrip in de Hoeksche Waard en ver daarbuiten. Het bureau houdt zich bezig met architectonische werkzaamheden in de ruimste zin van het woord. Van conceptontwikkeling en ontwerp tot en met technische uitwerking en bouwbegeleiding, bij zowel kleine als grote projecten. In alle gevallen geldt dat de projecten moeten bijdragen aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Het nieuwe pand van NEMESYS is een voorbeeld van het werk van RoosRos Architecten.