Zonnepanelen - Particulier

Laat de zon voor je werken!

De zon is de grootste energiebron die we kennen en waarom zou jij daar geen gebruik van maken? Ook in het Nederlandse klimaat is het zelf opwekken van zonne-energie erg interessant. Je bespaart hiermee niet alleen direct op jouw energiekosten, maar het biedt je ook nog eens een goed rendement op jouw investering. Dus kom maar op met die zon!

ZELF ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN

Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met behulp van zonnepanelen. En met goede reden! De energierekening blijft maar stijgen door belastingen en aanvullende kosten. Door het opwekken van je eigen zonne-energie heb je je energieproductie (grotendeels) in eigen hand, waardoor je direct bespaart op je energiekosten. En door het lager worden van je energierekening verdien je jouw investering ook weer terug! 

Niet alleen om deze redenen is het plaatsen van zonnepanelen al erg interessant, maar het is ook nog eens duurzaam en laat de waarde van je huis stijgen. 

Heb je interesse in zonnepanelen, maar weet je niet of jouw dak geschikt is? Laat ons het voor je controleren!

DE OVERHEID HELPT EEN HANDJE MEE

Om te voldoen aan het Klimaatakkoord stimuleert onze overheid de productie van zonne-energie. Maar zij begrijpt ook dat het laten plaatsen van zonnepanelen een flinke investering kan zijn. Daarom zijn er verschillende regelingen in het leven geroepen die de aanschaf van zonnepanelen voor particuliere huiseigenaren erg aantrekkelijk maken:  

BTW korting
Als particuliere huiseigenaar kun je de BTW op het materiaal en de installatie van je zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dat betekent een korting van maar liefst 21%. 

Energiebespaarlening
Door de lage rente van de Energiebespaarlening wordt het plaatsen van zonnepanelen voor meer particulieren haalbaar. Afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, kan jouw besparing zelfs genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken.

Duurzaamheidslening
Gemeenten en Provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen aan je woning met de Duurzaamheidslening. De gunstige voorwaarden maken energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning interessant. Helaas biedt niet iedere gemeente of provincie een duurzaamheidslening, dus controleer dit bij jouw gemeente.

Salderingsregeling 
Teveel opgewekte zonnestroom kun je terug leveren aan het net. Jouw energieleverancier verrekent met de Salderingsregeling de terug geleverde energie met de energie die je verbruikt van het net. Even leek het erop dat deze regeling zou komen te vervallen, maar hij is nu verlengd tot 31-12-2022. 

De voordelen van zonnepanelen

  • De waarde van je woning stijgt
  • Je krijgt een interessant rendement op je investering
  • Zelf duurzame energie opwekken
  • Lagere energierekening
  • Een investering die zichzelf terugverdiend
  • Voordelige leningen en regelingen
     

 

WIL JIJ OOK DE ZON VOOR JE LATEN WERKEN?

Nemesys Energie zorgt ervoor!

Samen kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden. Wij verzorgen voor jou het hele traject; van de plaatsing van de zonnepanelen tot de BTW teruggave. En dat niet alleen voor particulieren, maar ook zakelijk!