Zonnepanelen - Zakelijk

Laat de zon voor je werken!

De zon is de grootste energiebron die we kennen en waarom zou jij daar geen gebruik van maken? Ook in het Nederlandse klimaat is het zelf opwekken van zonne-energie erg interessant. Je bespaart hiermee niet alleen direct op jouw energiekosten, maar het biedt je ook een goed rendement op jouw investering. Dus kom maar op met die zon!

Zelf zonne-energie opwekken

Maatschappelijk is er steeds meer aandacht voor de overstap naar duurzame energiebronnen en jij als ondernemer speelt daarin een belangrijke rol. Jouw klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en ook vanuit de overheid wordt het sterk aangemoedigd of zelfs verplicht. De keuze voor zonnepanelen is dan ook een goede stap richting duurzaam ondernemen. En qua kostenbesparing en rendement is het ook nog eens erg aantrekkelijk. 

Door de grootte van veel bedrijfsdaken zijn ze vaak goed geschikt voor zonnepanelen. Dat biedt jou de mogelijkheid om (grotendeels) in je eigen energieverbruik te voorzien!

Laat ons meteen checken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

De overheid helpt een handje mee

De Nederlandse overheid heeft in het Europese Energieakkoord een aantal doelstellingen te behalen. Zo moeten we er o.a. samen voor zorgen dat in 2023 16% van ons energieverbruik hernieuwbaar is. Om dit te stimuleren zijn er vanuit de overheid subsidies en fiscale voordelen die o.a. het plaatsen van zonnepanelen erg aantrekkelijk maken. 

Subsidie & fiscale voordelen

SDE++ (Stimulering Duurzame Energieproductie) 
De oude SDE+ subsidie gaat per 24 november 2020 over in SDE++. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-profit)instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren of CO₂-reducerende technieken toepassen. 

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Hiermee kun jij als ondernemer 45% van jouw investeringskosten voor het plaatsen van zonnepanelen afschrijven van je fiscale winst. Gemiddeld levert je dat 11% voordeel op.

Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
Met deze regeling kun je tot maximaal 28% van je investeringskosten afschrijven van je fiscale winst. De hoogte is wel afhankelijk van eventuele andere investeringen die je dat jaar hebt gedaan. 

De voordelen van zonnepanelen

  • Zelf duurzame energie opwekken
  • Lagere energiekosten
  • Subsidies
  • Minder CO2-uitstoot
  • Een investering die zichzelf terugverdiend

Wil jij ook de zon voor je laten werken?

Nemesys Energie zorgt ervoor! Samen kijken we naar jouw wensen en mogelijkheden. Wij verzorgen voor jou het hele traject; van de plaatsing van de zonnepanelen tot de subsidieaanvraag. En dat niet alleen zakelijk, maar ook voor particulier!