Security Awareness

Met technische oplossingen als firewalls en antivirussoftware maak je het cybercriminelen best moeilijk. Maar al deze maatregelen ten spijt: medewerkers zijn het primaire doelwit en hierdoor een kwetsbare schakel in de security. Als zij zich niet van de gevaren bewust zijn, loop je groot risico. Daarom biedt Nemesys niet alleen de technische oplossingen, maar ook de trainingen en workshops die nodig zijn om de kennis en het gedrag van medewerkers te veranderen. Dat is een continu proces, geen eenmalige activiteit. Nemesys verzorgt dat proces op een leuke, uitdagende en leerzame manier.

De nulmeting

Hoe gedragen je medewerkers zich in de digitale wereld en wat zijn de verbeterpunten? Met onze diagnose of nulmeting brengen we dat in beeld. Ook mogelijke tekortkomingen in bedrijfsmatige processen, procedures én het ontbreken van technische securitymaatregelen worden zichtbaar. Dat geeft jouw organisatie de kans om deze gericht te verbeteren. 

Prikkelend en actueel

Security Awareness E-learning van Nemesys

De Security Awareness E-learning van Nemesys biedt jouw bedrijf een laagdrempelig en structureel bewustwordingsprogramma, waarmee medewerkers de risico’s in alledaagse situaties leren herkennen én ontdekken hoe ze daarnaar kunnen handelen. Dat gebeurt onder meer aan de hand van prikkelende vragen over up-to-date onderwerpen en bijbehorende scholing. Het resultaat? Een blijvende gedragsverandering, minder incidenten en verhoogde informatiebeveiliging.

Doorlopend
werken aan
cybervaardigheden

Kaspersky Automated Security Awareness Platform

Het Kaspersky Automated Security Awareness Platform (KASAP) is een online platform waarmee medewerkers het hele jaar door sterke en praktische cybervaardigheden kunnen ontwikkelen. Om het te kunnen gebruiken, heeft jouw organisatie geen speciale middelen of voorzieningen nodig. 

Simulatie en korte training

ProofPoint Security Awareness Platform (PSAT)

Het Proofpoint Security Awareness Platform (PSAT) helpt je medewerkers om cyberaanvallen zoals ransomware en phishingaanvallen te herkennen. Eerst wordt via een assessment gemeten hoeveel kennis er al binnen de organisatie aanwezig is. Vervolgens krijgen je medewerkers een online training op maat aangeboden. PSAT kan zelfs volledig geautomatiseerd worden aangeboden.

Phishingsimulatie

Processen en techniek zijn concreet en beheersbaar. Het is vooral de menselijke factor die ongrijpbaar is. Zorg voor meer grip op cybersecurity door je medewerkers weerbaar te maken tegen phishingmails. 

Cybersecurity Escape Room

Spannend en leuk

Is cybersecurity een vraagstuk binnen de organisatie en wil je medewerkers op een leuke en originele manier bewust maken van de risico’s? Dan hebben wij dé oplossing. Met de Cybersecurity Escape Room combineren we werk en plezier en bieden we een complete cybersecurity ervaring voor alle medewerkers. Zo worden ze zich op een leuke manier bewuster van de beveiligingsrisico’s.

MKB Cybercrisisgame

Hoe te handelen na een hack?

Help! Het bedrijf is gehackt, de bestanden zijn gegijzeld en er wordt losgeld gevraagd. Wat ga je doen? Betalen? De politie bellen? Contact opnemen met de ICT-leverancier? De MKB Cybercrisisgame is een realistische nabootsing van deze situatie en leert jou en je medewerkers in 45 minuten hoe te handelen.

Workshops

Wat zijn de do’s en dont’s op het gebied van cybersecurity? Tijdens een workshop of klassikale training krijgen medewerkers op een laagdrempelige manier informatie over de ontwikkelingen binnen het cyberlandschap en het type dreigingen. Bovendien leren ze hoe zich daartegen kunnen beschermen.