Management Advies

Om op managementniveau weloverwogen keuzes te maken voor je bedrijf is een extern advies soms zeer bruikbaar.

NEMESYS is hierbij je sparringpartner! ICT kan soms complexe én kostbare materie zijn. Zeker als het niet je dagelijkse business is. Bovendien wil je als organisatie op management- of directieniveau bij (grote) investeringen zeker weten dat je de juiste keuzes maakt. NEMESYS kan hierbij van dienst zijn als adviseur en sparringpartner.

Vanuit hun kennis en ervaring geven onze adviseurs een eerlijk, duidelijk, objectief én beargumenteerd advies!

MOGELIJKHEDEN

De aanleiding van een advies (consultancy) traject kan per situatie verschillen. Waar de ene organisatie behoefte heeft aan een inventarisatie van wensen vanuit de medewerkers, heeft de andere problemen met de huidige ICT-omgeving, met de telefonische bereikbaarheid, of zoekt men gewoon een second opinion.

Voorbeelden:

  • Ontwerpen van communicatieconcepten en meerjarenplannen;
  • Inventarisatie van wensen voor een nieuwe ICT-oplossing;
  • Inventarisatie van huidige hardware, software en infrastructuur;
  • Telefonische bereikbaarheid onderzoeken;
  • Advisering bij verhuizing of nieuwbouw;
  • Programma van eisen opstellen t.b.v. een offerteaanvraag;
  • Hulp bij het vergelijken van offertes van derden;
  • Coördinatie van werkzaamheden (implementeren, verhuizen of nazorg).

WERKWIJZE

Hoewel de omvang en aanleiding van advies/ consultancy trajecten erg kunnen verschillen, is de aanpak in ieder traject vrijwel gelijk. NEMESYS maakt gebruik van een unieke combinatie (organisatie én techniek) om te inventariseren en adviseren.

De interne organisatie speelt daarin vaak een belangrijke rol. De medewerkers weten als geen ander welke knelpunten er zijn en wat de behoeften zijn. Bijkomend voordeel is dat zo’n ‘medewerkersonderzoek’ ook draagvlak creëert.

RAPPORTAGE

Als eindproduct van het adviestraject krijg je een rapport – geen boekwerk, maar een kort en bondig document – waarin de vraag/probleemstelling duidelijk wordt beantwoord. Eventueel kan dit uitgebreid worden met een overzichtelijk stappenplan voor een vervolgtraject.