Tips voor het kiezen van de ideale zakelijke smartphone

Zakelijk heb je tegenwoordig keuze uit veel verschillende smartphones. Van premium toestellen boordevol innovatieve features tot basismodellen ‒ er is een smartphone voor ieder type gebruiker. Dat kan het al snel lastig maken om te bepalen wat voor model het beste bij je past. Een aantal tips om de keuze wat eenvoudiger te maken

Wat voor type smartphone past bij je?

Een van de belangrijkste factoren bij het maken van de juiste keuze is je geplande gebruik. Wil je zorgeloos kunnen multitasken en sla je vaak grote bestanden op? Dan is een premium smartphone zoals de supersnelle Galaxy S10 een goede keuze.

Premium smartphones bieden de beste specificaties rondom performance, opslag, batterij en ontwerp. Vind je dat allemaal minder belangrijk en wil je vooral kunnen bellen, browsen en whatsappen? Dan kun je ook prima uit de voeten met een middenklasser.

Wat is je budget?

Smartphones zijn er in alle prijsklassen. Logischerwijs zijn de nieuwste en meest premium toestellen ook vaak het duurst. Daar staat wel tegenover dat deze toestellen in de regel meerdere jaren meegaan en optimale prestaties bieden. De meer toegankelijke toestellen zijn vaak iets minder krachtig en toekomstbestendig. Dat komt ook terug in de prijs, die vaak een stuk lager ligt.

Stem je budget daarom af op je behoeften, dan wordt de keuze veel makkelijker. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement te nemen inclusief toestel. Daarmee betaal je je smartphone in maandelijkse termijnen af.

Welk besturingssysteem past bij jou?

Tegenwoordig heb je eigenlijk nog maar keuze uit 2 besturingssystemen: iOS van Apple en Android van Google. iOS is alleen beschikbaar op iPhones. Dit systeem is wat meer afgebakend dan Android, maar is wel heel stabiel en goed beveiligd tegen aanvallen.

Android is op toestellen van meerdere fabrikanten beschikbaar. De gebruikersvrijheid en connectiviteitsopties zijn veel groter. Android is wel iets gevoeliger voor aanvallen, hoewel dit met de juiste securitymogelijkheden snel kan worden opgelost. Verder is de keuze er vooral een van persoonlijke voorkeur.